Aktivní dovolená pro celou rodinu

Alpe Adria na kole

Termín: 03.09.2024 - 09.09.2024, 7 dní
Cena od: 15 750 Kč

Foto: CK Mamut tour

Cykloturistika pouze s jedním nočním přejezdem na cestě zpět: Bischofshofen - Mallnitz - Millstätter See - Villach - Ossiacher See - Faaker See - Venzone - Udine - Aquilei - Grado. Trasy vedou po cyklostezkách a asfaltových silničkách s menším provozem. Každý den lze dojet do hotelu v sedle bicyklu. Plánované etapy je možné s pomocí autobusu zkrátit. Zájezd je svým charakterem vhodný pro všechny věkové kategorie a typy kol.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 5.30 hod. Vyložení kol u skokanských můstků v BISCHOFSHOFENU, dějišti známého "Turné 4 můstků". Cykloturistika proti proudu řeky Salzach a dále vzhůru okouzlujícím údolím GASTEINER TAL, které bývá nazýváno branou do NP Vysoké Taury. Trasa povede malebnými lázeňskými městečky stejně jako nádhernou přírodou s majestátnými štíty a svěžími pastvinami (cca 50 km). Ubytování v lyžařském středisku BAD GASTEIN.

2. den: Železnicí vedoucí 8 km dlouhým tunelem se během čtvrt hodiny přepravíte z nejvyššího bodu celé trasy (1 200 m) skrz hlavní alpský hřeben do městečka MALLNITZ. Odtud sjezd po silnici do Obervellachu, kde začíná cyklostezka podél dravé řeky Möll. Fakultativně krátká zajížďka k jezeru MILLSTÄTTER SEE (koupání). Odpočinek v historickém městě SPITTAL AN DER DRAU, odkud se dále bude pokračovat po Drávské cyklostezce až na ubytování do vesničky Feistritz (cca 60 km). Nocleh.

3. den: Od hotelu na kole do starobylého VILLACHU se siluetou pozůstatků mohutného hradu Landskron v pozadí. Možnost odbočení k jednomu z nejkrásnějších korutanských jezer - OSSIACHER SEE (koupání), případně jezeru FAAKER SEE s průzračně čistou vodou. Opuštění území Rakouska a přejezd do Itálie (cca 60/75 km). Ubytování v Tarvisiu.

4. den: Nejscéničtější den začne cyklostezkou zbudovanou na bývalém železničním svršku stále z kopce ve stopách opuštěné trati se spoustou tunelů, můstků a drážních domků do středověkými hradbami obehnaného VENZONE - údajně nejkrásnější italské vesnice s nezaměnitelnou atmosférou. Cíl bude v městečku Tarcentino (cca 60/85 km). Nocleh.

5. den: Závěrečná rovinatá etapa povede nejprve přes UDINE. Následovat bude průjezd neobyčejným renesančním městečkem PALMANOVA zbudovaným na půdorysu devíticípé hvězdy. Návštěva slavné baziliky v AQUILEI (UNESCO) s nejstarší dochovanou křesťanskou mozaikou světa. Po hrázi přetínající lagunu příjezd na ubytování do oblíbeného letoviska GRADO, ležícího na břehu Jadranu (cca 75 km). Nocleh.

6. den: Volný den a odpočinek u moře, případně lehká cykloturistika. Odjezd ve večerních hodinách. Noční přejezd.

7. den: Příjezd do Prahy v cca 5 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC, přepravu kol
  • 5x ubytování v penzionu/hotelu (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
  • 5x polopenzi
  • pobytovou taxu
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Plzeň, Rakovník, Beroun, Praha, České Budějovice

Podobné zájezdy

 (AGM Travel)
22 450 Kč
 (AGM Travel)
23 450 Kč
 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (AGM Travel)
23 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Chorvatsko na kole

Chorvatsko, Itálie, Slovinsko
1.6.2024 - 7 dní
13 990 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol