Aktivní dovolená pro celou rodinu

Meklenburská jezera na kole

Termín: 23.08.2020 - 26.08.2020, 4 dny
Cena od: 6 220 Kč

Foto: CK Cyklotur

Nádherná oblast tisíce jezer a jezírek se nachází na sever od Berlína. Čeká na vás nedotčená krajina lesů a luk, kterou doplňují krásná městečka s cihlovými a hrázděnými domky, historické památky, zátoky a třpytivě modrá jezera s možností koupání.

Program zájezdu

1. den: Noční odjezd z Hradce Králové do Německa. Městečko Mirow u stejnojmenného jezera se zámkem a parkem. Na kole kolem největšího meklenburského jezera Müritz zvaného Malé moře. Ludorf - osmistěnný cihlový kostel. Röbel - hezké cihlové a hrázděné domy a kostely (58 m vysoká vyhlídková věž je jednou z nejkrásnějších raně gotických staveb Meklenburska), promenáda na nábřeží, větrný mlýn holandského typu. Klink - zámek přímo nad jezerem. Dojezd na ubytování do lázeňského městečka Waren. Během pobytu možnost navštívit: muzeum Müritzeum (expozice věnovaná nejen NP Müritz, ale i celé Meklenburské jezerní plošině a je tu též největší sladkovodní akvárium v Německu), historické centrum s radnicí, cihlovou architekturou, hrázděnými domy a kostely, přístav a promenádu připomínající mořské pobřeží.

2. den: Objezd jezer Kölpinsee a Fleesensee. Z Warenu přes Göhren-Lebbin (zámek) a Malchowersee (zátoka zde připomíná fjord) do Malchowa, jehož historické centrum leží na ostrově, který byl kdysi spojen s pevninou dřevěným mostem. Pokračujeme ke klášternímu komplexu ze 13. stol. v Siltz. Přes Jabel kolem stejnojmenného jezera (možnost koupání) se vracíme na ubytování.

3. den: Přejezd autokarem do Alt Schwerin, složení kol a objezd jezera Plauer See. Stejnojmenné městečko s cihlovou architekturou, hrázděné domy, symbol města hradní věž, radnice ve stylu holandské renesance, cihlový kostel a 1,85 m vysoký zvedací most. Pokračujeme cestou mezi lesy na Zislow a Lenz zpět do Alt Schwerin.

4. den: Přejezd autokarem k jezeru Tollensee, složení kol ve městě Neubrandenburg - zachovalé městské hradby ze 13. stol. uzavírající historické centrum města. Vstup do města chránily 4 gotické městské brány ze 14. stol. a stráží město dodnes. Etapa: podél jezera směr Alt Rehse - ke zdejším raritám patří 22 hrázděných domů ve stejném stavebním stylu. Barokní lovecký zámeček Prillwitz u jezera Lieps. Přes Wendfeld do Neustrelitz na břehu jezera Zierkersee, kde putování ukončíme. Noční dojezd domů.

První dvě etapy jsou většinou rovinatým terénem, zbývající jsou kopcovitější. Stezky jsou asfaltové, písčité, šotolinové i lesní.

Denní etapy: 61, 62, 56, 33 km

Stravování

3x snídaně formou bufetu, možnost za cenu 1560 Kč doobjednat 3 večeře

Ubytování

3x velmi pěkný hotel obklopený nádherným parkem na břehu jezera Tiefwarensee, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím, TV a minibarem

Cena zahrnuje

3x ubytování, 3x snídani, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonného pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)

Labská cyklostezka

Německo
14.5.2024 - 3 dny
5 990 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.8.2024 - 5 dní
10 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol