Aktivní dovolená pro celou rodinu

Bretaň na kole

Termín: 17.07.2020 - 26.07.2020, 10 dní
Cena od: 12 990 Kč

Foto: CK Nomád

Na kole po nejsvéráznější a nejtajemnější části Francie s keltskými tradicemi, vlastním jazykem, pohřebními mohylami - tumuly, seskupeními menhirů, divokým skalnatým pobřežím, majáky a vysokým přílivem. Krásná cyklistika domovem Asterixe, po pobřeží bizarních „růžových útesů“, ochutnáme typické mořské speciality a vykoupeme se na písečných plážích Armoriky.

Program zájezdu

1.-2. den: Žďár n.S. - Armorický N.P. Autobusem přes Německo do sídla bretaňských vévodů - Aramisova Vannes s opevněním a hrázděnými domy. Na kole Morbihanským zálivem.

3. den: Penmarch. Přejezd busem do Quimper - kulturního centra Bretaně. Na kole po Côte de Cornouaille - nejtypičtější části Bretaně s kamennými kalváriemi, místním folklórem a bretonštinou. Starobylé městečko legend Penmarch s majákem Ekmühl. Koupání v Atlantiku nebo pokračování ke kalvárii v Tronoen.

4. den: Carnac. Na kole k Morbihanskému zálivu a dále po poloostrově Quiberon krajem megalitické kultury. Table des Marchands a Grand Menhir Brisé - největší dolmen a menhir Bretaně, 2753 kamenných obelisků (menhirové řady, dolmeny) v Carnacu.

5. den: Lannion a pobřeží růžových skal. Přístav Lannion. Po pobřeží Corniche Bretonne se skalisky rozličných tvarů a kamennými kaplemi, krajem mýtů a legend o králi Artušovi. Údajný Avalon - ostrov Ile Grande, koupání.

6. den: Morlaix. Na kole rázovitým bretaňským vnitrozemím. Fary s kalváriemi a kamennými ohradami, Kerouatský mlýn, lesy a rašeliniště. Skalnaté pohoří Monts d´Arrée: vyhlídka z vrchu Roch Trévezel (384 m). Přístav Morlaix s mohutným viaduktem.

7. den: Pointe du Raz - Ménez Hom. Busem na rozeklané pobřeží a nejzápadnější bod Francie Pointe du Raz a mys Pointe du Van. Douarnenez s vyhlídkou na ostrůvek Tristana a Isoldy. Na kole na Ménez Hom, vyhlídky na pobřeží.

8. den: Crozon. Na kole poloostrovem kresleného Asterixe. Útesy a vyhlídky Pointe de Penhir, Dinan. Koupání, prohlídka Crozon a Camaret.

9.-10. den: Armorický N.P. - Mont St. Michel - Žďár n.S. Busem k pohádkové perle gotiky - klášteru na ostrůvku Mont St. Michel (UNESCO), po Paříži nejnavštěvovanější místo Francie. Na kole kolem přilehlého zálivu. Busem zpět domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, polopenze (polní kuchyně), 7x ubytování v kempu u Plomodiern (za příplatek 4-lůžkové mobilhomy s oddělenými ložnicemi), průvodce, zdrav. připojištění, inf. materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Pardubice, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bretaň na kole

Francie
14.6.2024 - 10 dní
20 990 Kč
 (CK Extremtour)

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

Francie
26.7.2024 - 9 dní
13 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Alsaská vinná stezka na kole

Francie
6.8.2024 - 9 dní
14 450 Kč
 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Alsasko na kole

Francie
24.8.2024 - 6 dní
11 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol