Aktivní dovolená pro celou rodinu

Slovinské a chorvatské hory a moře na kole

Termín: 06.07.2020 - 12.07.2020, 7 dní
Cena od: 9 990 Kč

Foto: CK Nomád

Slovinské Alpy i pláže a historická městečka Slovinska a Chorvatska. Triglavský N.P. s hlubokými údolími, tyrkysovými řekami a průzračnými horskými jezery, nad nimiž se tyčí majestátní vápencové horské masivy, je ideální pro aktivní odpočinek při cykloturistice či turistice. Horské středisko Bled, Bohinjské a Bledské jezero, výhledy na Triglav a další vrcholy. Za odpočinkem k moři na hranicích Slovinska a Chorvatska. Na kole po osamělých cestách Istrijského poloostrova, přes starobylá kamenná opevněná města, krajem vinic a olivových hájů a podél pobřeží za pohodovým způsobem života, který znají jen místní lidé…

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár nad Sázavou - Bled - Bohinj. Přes Rakousko do Slovinska. Úchvatnou soutěskou Vintgar, pěšky po dřevěných chodníčcích k vodopádu. Na kole prohlídka města Bled: možnost ochutnávky místní speciality kremšity, fakultativně lodí po Bledském jezeře na ostrov s kostelíkem Nanebevzetí Panny Marie, středověký hrad mezi skalními masívy nad jezerem. Na kole k jezeru Bohinj, možnost výjezdu lanovkou na vrchol Vogel s panoramatickými výhledy na jezero. Vodopád Savica (až 78 m).

3.den: Dovje, Dolina Vrata, Aljažev dom, Jesenice. Na kole hlubokou dolinou Vrata ke kouzelným dvoustupňovým vodopádům Peričnik (16 m a 52 m). Na kole podél Sávy přes Jesenici na ubytování. Místo cyklistiky lze jet turistickou variantu: Procházka na Velké planině, v malebném údolí Logarská dolina a pěšky k vodopádu Rinka (90 m).

4.den: Škocjanské jeskyně - Portorož, Piran. Na kole do Škofia Loka - údajně nejstaršího místa Slovinska: prohlídka historického jádra s barevnými fasádami měšťanských domů. Autobusem k jedinečným krasovým útvarům Škocjanských jeskyní (UNESCO). Přejezd k pobřeží Jaderského moře. Na kole z Portorože do romantiky starobylých uliček překrásného městečka Piran s benátskými domy, hradbami a paláci a poklidným městečkem Izola do přístavního města Koper.

5.den: Motovun - Grožnjan - Buje, Piran, Portorož. Koupání a odpočinek u moře a procházka mezi Portoroží a Piranem, nebo busem do fotogenického historického opevněného městečka Motovun na kopci, které dominuje celému okolí. Městský palác, historické domy a zvonice. Možnost procházky po hradbách s krásným výhledem, či ochutnávky místních vín. Dále na kole do města umělců Grožnjan se zámkem a opevněním. Vinicemi a olivovými háji do Buje a zpět k moři do středověkého městečka Piran s hradbami.

6.-7.den: Koper - Predjama - Lublaň - Žďár nad Sázavou. Dopoledne koupání, projížďka na kole, či krátká prohlídka historického centra města Koper: promenáda, ochutnávka místních vín. Autobusem k unikátnímu Predjamskému hradu pod vysokou skalní stěnou. Dále do hlavního města Slovinska Lublaně s bohatou historií. Prohlídka města: uličky historického centra s restauracemi, promenáda podél řeky Lublaňky, symbolické Trojmostí, možnost vyjet zubačkou na hrad nad městem. Přes Rakousko návrat domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 2x ubytování v hotelu, 2x ubytování v hostelu se snídaní (2-lůžkové pokoje s příslušenstvím), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno, na vyžádání Bratislava

Podobné zájezdy

 (AGM Travel)
20 990 Kč
 (AGM Travel)
21 450 Kč
 (AGM Travel)
21 990 Kč
 (CK Vlha)

Řecké ostrovy na lodi s kolem

Řecko
11.5.2024 - 8 dní
38 900 Kč
 (AGM Travel)
22 450 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol