Aktivní dovolená pro celou rodinu

Moselskou cyklostezkou vína

Termín: 21.07.2020 - 26.07.2020, 6 dní
Cena od: 8 890 Kč

Foto: CK Nomád

Z pohodlí hotelu si užijeme fyzicky nenáročné cyklotoulky údolím řeky Mosely (UNESCO) pod terasovitými vinicemi. Prohlédneme si pohádkové hrady a hlavní město malebného Lucemburska, rovinatou trasu podél řeky si zpestříme cyklostezkou do romantické vrchoviny Hohe Eifel. Starobylé hrázděné domy vinařských městeček, hrady nad meandry řeky a ochutnávky moselského vína v místním sklípku nám trvale zůstanou v paměti.

Program zájezdu

1.-2. den: Žďár n.S. - Luxembourg, Echternach, Trier. Autobusem přes Německo do Lucemburska. Hlavní město Luxembourg: katedrála s hrobem českého krále Jana aj. Na kole po cyklostezce do starobylého Echternachu. Autobusem dále do místa ubytování s krátkou zastávkou v Trevíru: antické římské památky.

3. den: Bernkastel-Kues, Trarbach. Pod hradem Landshut do středověké vinařské obce Bernkastel-Kues s hrázděnými domy a vinotékou. Na kole pokračujeme podél krásných meandrů Mosely pod svahy obtěžkanými vinicemi přes Kröv a Trarbach s promenádou a kavárničkami do Reil.

4. den: Hohe Eifel. Pro změnu se projedeme po cyklostezce na bývalé železnici do německých Ardén, do vrchoviny Hohe Eifel s malými jezery vulkanického původu.

5.-6. den: Ediger - Koblenz - Žďár n.S. Závěrečná část Vinné stezky před soutokem Mosely s Rýnem. Přes Cochem a pod hradem Eltz do Koblenz s pevností nad Deutsches Eck. Degustace ve vinných sklípcích. Busem zpět do ČR.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 3x snídaně, 3x ubytování v hotelu, či penzionu (dvoulůžkové pokoje se snídaní a sociálním zařízením na pokoji), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Možnost dokoupit do polopenze 3x večeře v hotelu za celkem 1090 Kč.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Pardubice, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)
17 840 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (CK Frčíme)

Belgie na lodi a na kole

Belgie
12.7.2024 - 10 dní
29 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
25.7.2024 - 10 dní
22 900 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
1.8.2024 - 10 dní
22 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol