Aktivní dovolená pro celou rodinu

Severní Vietnam na kole – přírodní a etnické skvosty

Termín: 26.09.2020 - 11.10.2020, 16 dní
Cena od: 45 000 Kč

Foto: CK Rajbas

Vietnam – cyklistika s doprovodným vozidlem po jedinečných exotických místech a národních parcích dosud nezasažených turistickým průmyslem. Čekají nás deštné pralesy, vápencová pohoří, horská jezera, terasová pole, původní kultura horských kmenů s vesnickými trhy.

Nenecháme si ujít koupání a plavbu lodí jezerem Ba Be a pohádkovou zátoku Ha Long (sestupující drak) v Jihočínském moři.

Program zájezdu

1.-2. den: Přelet z Evropy do Hanoje, ubytování se ve Staré čtvrti, večerní procházka po kolem jezera Hoan Kiem.1. - 2. den: Přelet z Evropy do Hanoje, ubytování se ve Staré čtvrti, večerní procházka po kolem jezera Hoan Kiem.

3.-4. den: Doprovodným autem a na kole do NP Babe - jezero obklopené majestátnými horskými vrcholy sahající až do výšky 1900 m.n. Na kole se vydáme místními stezkami do kopců NP, kde můžeme vidět život místních obyvatel H´Mong a navštívíme i rodinu etnika Dan Toc Tay, kteří mají zvláštní zvyk holit si vlasy a veškeré ochlupení po celém těle. Vystoupení folklorního tanečního souboru. Úzkou pěšinou vedoucí džunglí sjedeme k vodopádu, kde nás bude čekat člun, na kterém se vydáme po řece do jeskyně se 7 000 netopýry Hang Puong, jenž svou výškou 40 m a délkou 300 m se podobá tunelu procházející nitrem hory. Na zpáteční cestě přes celé jezero možnost koupání v průzračně čisté vodě jezera. Nocleh v domech na kůlech kmene Tay (25 - 45 km).

5.-6. den: Bočními silničkami pravým vietnamským venkovem přes Phia Den a Nguyén Binh (50 - 80 km) a busem přes provinční město Cao Bang do podhorského tržního městečka Quáng Huyén. Přes Trúng Khánh k obří jeskyni Hang Puong s úžasnou krápníkovou výzdobou a k vodopádu Ban Gioc na hraniční řece s Čínou. Zpět na kole krajinou vápencových homolí, porostlých bujnou vegetací přes Báng Ca do Quáng Huyén (60 km).

7.-9. den: Přejezd přes Tinh Túc do oblasti černých vápencových hor, nocleh v Bao Lac (75 km), podél řeky a několika sedly do horského Méo Vac (75 km), sjezd do kaňonu řeky Nho Que. Úbočím mohutného kaňonu přes průsmyk Ma Phi Leng 1500 m do Dong Van (38 - 46 km).

10. den: Návštěva paláce Hmongského krále Vuong v horské vesnici Xa Phin, proslavené obranou hranic před nájezdy čínské armády koncem 19. století. Tuto oblast obývají především etnika Meo a Bílí Hmongové a zasloužený sjezd serpentinami do Yen Minh, (50 km) přes průsmyk do Ha Giang (fakultativně + 30 - 80 km).

11.-12. den: Podél řeky Lo (busem) do Tán Quang, (na kole) pohořím Chay do městečka Hoáng Sú Phi (=Vinh Quang - 55 km). Na kole přes Tán Quang a Viét Quang - případně jen sjezd z Láng Don do Phó Rang a busem do Sa Pa (25 - 55 km).

Pokud máte jen 2 týdny dovolené, tak přejedete (bez českého průvodce) nočním lehátkovým vlakem do Hanoje, následně navštívíte Halon Bay a ostrov Cat Ba s místní cestovní kanceláří bez českého průvodce a odletíte domů.

Cena zahrnuje

Vstupné do památek, vízum 25 USD, strava, pojištění léčebných výloh a stornopoplatků. Možnost pronájmu elektrokola za 290 USD ve Vietnamu.

Cena letenky je zahrnuta v celkové ceně zájezdu do maximálního limitu 21 000 Kč.

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol