Aktivní dovolená pro celou rodinu

Provence na kole

Termín: 12.06.2020 - 21.06.2020, 10 dní
Cena od: 13 900 Kč

Foto: CK Frčíme

Zážitky prošpikovaný zájezd s pohodovou atmosférou. Z krásného ubytování s bazénem - ve městě Gordes - zcela uprostřed Provence budeme vyrážet do všech míst v okolí. Poznáme levandulová pole, krásná městečka, ochutnávky vín a užijeme si i parádní cykloturistiku, sjezdy v kaňonech či magickou horu Mt. Ventoux. Odpočinkový den s koupáním v řece Gardon a s výhledem na Pont du Gard (UNESCO) patří k nejlepším zážitkům.

Připravili jsme pro Vás tradičně dvě varianty programu. Lehčí (A) a obtížnější (B). Rozdíl variant je v délce a převýšení jednotlivých etap. Obě varianty si můžete dále prodlužovat či zkrátit. Je možné během zájezdu - dle aktuální chuti měnit jednu variantu za druhou a naopak. Stejně tak můžete program vynechat a užít si svůj vlastní.

Program zájezdu

1. den: Ranní odjezd z Ostravy, dopolední odjezd z Brna a dále přes Prahu a Plzeň, nočním přejezdem Německa do Francie.

2. den: A: Z města mnoha kašen Pernes Les Fontaines přejedeme přes malebná městečka Saint DidierVenasque až k městečku Gordes do kempu. Cestou si prohlédneme klášter Abbaye Notre-Dame de Sénanque s plantážemi levandulí (28 km, 720 m nahoru, 390 m dolů.
B: navíc navštívíme starobylé městečko Murs (40 km, 960 m nahoru, 630 m dolů). Ubytujeme se v kempu, večeře, uvítací večírek (víno v ceně)

3. den:Snídaně A: Prohlédneme si město na skále Gordes a pod městem historické naleziště Bories(stavby z kamenů). Prohlédneme si pěkné město Cabrieres d´Avignon a Lagnes a dále dojedeme k vyvěračce Fontaine de Vaucluse (pramen řeky La Sorgue). Zde je řada kaváren, muzeum, možnost koupání. Zpět jedeme stejnou cestou s ochutnávkou vína v místním sklepě (40 km, 800 m nahoru, 800 m dolů).
B: navíc podél řeky La Sorgue do pěkného města na řece L´Isle sur la Sorgue a zpět do Gordes (50 km, 650 m nahoru, 800 m dolů). Večeře

4. den: Snídaně A: Dnes se vydáme na opačnou stranu levandulovými poli přes město Joucas do Lioux(městečko pod obrovskou skálou) a zpět do oblasti červených skal Rousillon. Pěší procházka naučným chodníkem a dále přes Gout zpět do Gordes (37 km, nahoru 670 m, dolů 800 m). 
B: navíc výjezd a sjezd pustým kaňonem k St. Saturnin a dále do Rousillon. (60 km, nahoru 940 m, dolů 1000 m). Večeře

5. den: Snídaně a autobusem přejezd do městečka Roussan. Půldenní výlet na kánoích po průzračné řece Le Gardon. Cestou několik zastávek na koupání, piknik na pláži, vodácké hry. Řeka je vhodná pro úplné začátečníky. Podplujeme a prohlédneme si úžasný Pont du Gard (UNESCO). Cestou zpět zastávka v Avignonu - prohlídka středověkého města a známého mostu. Autobusem zpět do Gordes. 
B: Možnost cyklistiky podél řeky Le Gardon z Roussan přes Sanilhac-Sagries do Collias. Dále do Cabrieres a Lédenon a zpět k mostu Pont du Gard, cestou koupání v řece Le Gardon. (40 km, nahoru 350 m, dolů 400 m). Večeře

6. den: Snídaně, A: sjezd do městečka Goult a postupné stoupání do království sadomasochistického Markýze de Sade v Lacoste. Prohlídka krásného starobylého městečka. Pokračujeme do Bonnieux s krásnými výhledy a úzkými uličkami. Dále vystoupáme na hřeben Malého Luberonu a po krásném hřebeni s cedrovými lesy sjedeme do Robionu, odkud se již přímou cestou vrátíme do Gordes (60 km, nahoru 1000 m, dolů 1000 m).
B: navíc Luberonská cyklostezka do Opede le VieuxMénerbes a dále do Lacoste k hradu Markýze de Sade, kde nás počká autobus (75 km, nahoru 1250 m, dolů 1250 m). Večeře

7. den: Snídaně A: Přejezd autobusem do St. Rémy, kde pobýval Van Gogh. Vystoupáme do druhého nejnavštěvovanějšího místa celé Francie Les-Baux-De-Provence v pohoří Alpilles, kde navštívíme Carrieres de Lumieres (promítání obrazů v obří jeskyni vytvořené v dolech na Bauxit). Po prohlídce středověkého města sjedeme do Eygalieres, vesničky z kamene (35 km, 500 m nahoru, 450 m dolů). 
B: Můžeme projet pohoří Alpille terénem po jeho hřebeni (jen pro horská kola) nebo si trasu prodloužit návštěvou Orgon a Cavaillon (50 km, 500 m nahoru, 500 m dolů). Návrat do kempu autobusem, večeře.

8. den: Snídaně A: Přejezd autobusem do městečka Malaucene a dále až pod vrchol do lyžařského střediska Mont Serein. Na kole přes vrchol Mont Ventoux (1912 m) (kultovní místo cyklistů a Tour de France). Úžasný sjezd desítky kilometrů a převýšením 1600 m až do města Sault (oběd, pauza). Dále do kaňonu Nesque a další sjezd do Villes sur Auzon úžasným kaňonem (65 km, nahoru 950 m, dolů 2200 m). 
B: navíc horská výzva v podobě výjezdu na Mt. Ventoux z městečka Malaucene. (+15 km, +1000 m nahoru). Nákup skvělého vína v místním vinařském závodě. Návrat do kempu, večeře.

9. den: Snídaně a odjezd zpět do ČR přes Francii a Německo. Cestou zastávka v některém obchodním domě na nákupy.

10. den: Příjezd přes Plzeň, Prahu do Brna a Ostravy v odpoledních hodinách. 

Ubytování

Po celou dobu zájezdu budeme ubytováni na jednom místě v kempu nad městečkem Gordes. Kemp je vybavený bazénem a je z něj krásný výhled na pohoří Luberon. Okolní kraj je známý svou levandulí. Nocovat můžeme ve vlastním stanu v kempu nebo v mobilním domku pro 4 osoby či v chatce pro max 6 osob.

Stravování

Připravíme pro Vás chutnou a výživnou polopenzi z naší polní kuchyně. Polopenze začíná druhým dnem večeří a končí 9. den snídaní. Večeře se skládají z polévky, hlavního chodu a dezertu nebo salátu. Snídaně je formou švédského stolu vždy s hlavním pokrmem (vajíčko, pomazánka, párky, apod.).

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem s cyklovlekem
  • 7x ubytování v mobilním domku nebo chatce (sleva za nocování ve vlastním stanu)
  • 7x chutná a sytá polopenze
  • neomezená konzumace vína během večerních setkání nad mapou pro další den
  • práci průvodce a pomocného průvodce
  • informační materiály, mapky
  • památeční fotokniha pro každou rodinu nebo pár (zasíláme po zájezdu)
  • pojištění CK proti úpadku, DPH a další poplatky cestovní kanceláře

Nástupní místa

Kroměříž, Ostrava, Olomouc, Praha, Vyškov, Brno, Plzeň. Další nástupní místa jsou možná po předchozí dohodě s CK.

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extremtour)

Andalusie na kole

Španělsko
18.5.2024 - 9 dní
17 670 Kč
 (CK Mamut tour)

Provence na kole

Francie
18.5.2024 - 8 dní
15 250 Kč
 (CK Frčíme)

Provence a Azurové pobřeží

Francie
7.6.2024 - 10 dní
18 900 Kč
 (CK Bondo)

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

Francie
21.6.2024 - 10 dní
19 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol