Aktivní dovolená pro celou rodinu

Jezera Julských Alp na kole

Termín: 20.08.2020 - 26.08.2020, 7 dní
Cena od: 10 890 Kč

Foto: CK Sunbike

Julské Alpy ve Slovinsku jsou nádherné pohoří, trochu podobné Dolomitům. Najdeme zde romantická zákoutí s jezery, vodopády a nedotčenou přírodu. Krásné malebné vesnice mají svůj osobitý ráz a jsou vyzdobeny typickými sušáky na seno. V hlubokých údolích vedou cyklostezky a perfektní trasy na kola. Přestože naše trasy budou lehké, budeme si moci přidat podle chuti třeba výjezd na legendární Vršič, sedlo ve výšce 1611 m. Trasy jsou připraveny pro všechny druhy kol a všechny cyklisty.

Program zájezdu

1. den: (CT) Večer odjezd na noc přes Rakousko do Slovinska.

2. den: (PA) Začátek ve sportovním centru Pokljuka. Odtud na kole v horskými lesy přes planinu Zajamnik (salaše) a Planinskou Koču na Uskovnici k Bohinjskému jezeru. Koupání. Na kole po cyklostezce do Bohinjské Bystrice. Společně autobusem na ubytování (50 km).

3. den: (SO) Autobusem k Bohinjskému jezeru. Krásná cyklistika po okolí Bohinjského jezera. Podíváme se na vodopády Savica, vodopády Mostnica. Koupání v jezeře. Projedeme druhou část cyklostezky do Bohinjské Bistrice (50 nebo 65 km) a autobusem na ubytování. 

4. den: (NE) Autobusem k lanovce na Vogar. Tou vyjedeme na planinu nad jezerem a pěšky dosáhneme vrcholu Vogaru. Pěšky nebo lanovkou k jezeru. Koupání a večer odjezd na ubytování.

5. den: (PO) Autobusem před Bled. Objedeme jezero Bled, podíváme se na hrad a do města. Dále budeme pokračovat k soutěsce Vintgar (placená prohlídka). Vjedeme do nádherného údolí řeky Krnica, kterým dojedeme až do Mojstrany. Odtud je to už jen pár kilometrů po cyklostezce ke Kranjské Goře na naše ubytování (55 km).

6. den: (UT) Na kole pod Triglav, nejvyšší horu Julských Alp. Cestou si prohlídneme krásný vodopád Peričník. Po sjezdu do Mojstrany si dáme pivko a dojedeme po cyklostezce na ubytování.

7. den: (ST) Z místa ubytování pojedeme na kolech po staré železniční trati předělané na cyklostezku. Pojedeme k můstkům v Planici a dále ke krásnému Lago di Fusine s výhledem na horu Mangart. Budeme pokračovat do italského Tarvisia - prohlídka. Pak už si to namíříme na hraniční přechod do Rakouska. Zde putování končí. Nakládání kol a odjezd domu (35 nebo 50 km). Příjezd domu kolem půlnoci.

Ubytování

5 nocí s polopenzí ve dvou hotelech ve dvoulůžkových pokojích s příslušenstvím.

Stravování

Bohatá slovinská polopenze.

Cena zahrnuje

Doprava autobusem, doprava kol v přívěsu pro kola, ubytování, stravování, průvodce, informační materiály a plánky, zákonné pojištění cestovní kanceláře proti úpadku, DPH.

Nástupní místa

Liberec, Jablonec n.N., Turnov, Mladá Boleslav, Praha a dále po trase Tábor a České Budějovice.

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol