Aktivní dovolená pro celou rodinu

Pomezí Rakousko – Švýcarsko – Itálie na kole

Termín: 26.08.2020 - 31.08.2020, 6 dní
Cena od: 7 990 Kč

Foto: CK Mamut tour

Paznauntal - Silvretta - Ofenpass - Zernez - Unterengadin - Reschensee - Haidersee - Merano.

Trasy uvedené v programu jsou zpravidla koncipovány tak, aby vedly z větší části po rovině nebo z kopce a lze je dle fyzické kondice každého účastníka zkrátit či naopak prodloužit. Vzhledem k charakteru cest (štěrk/asfalt) doporučujeme výhradně horská, případně treková kola.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 23.30 hod. Noční přejezd.

2. den: Výlet na kolech okouzlujícím údolím PAZNAUNTAL, nádherným přírodním amfiteátrem pod majestátným hřebenem masivu SILVRETTA, který je mekkou lyžařů, ale i eldorádem pro milovníky cyklistiky s více než 1 200 km tras (celkem cca 45 km). Přejezd autokarem na ubytování do italského městečka Sankt Valentin auf der Haide ležícího na břehu jezera Haidersee, poblíž průsmyku Reschenpass (1 520 m).

3. den: Výjezd autokarem do průsmyku OFENPASS (2 150 m). Pokračování na kolech panenskou přírodou přes almy a podél horských pastvin až do švýcarského turistického střediska Scuol (celkem cca 30 km). Alternativně vyhlídkový sjezd po vysokohorské silnici z OFENPASSU do městečka ZERNEZ a odtud Innskou cyklostezkou přes malebné vesničky, hluboko zaříznutým údolím UNTERENGADIN do Scuolu (celkem cca 55 km). Návrat autokarem na ubytování.

4. den: Cykloturistika v místě ubytování, na pomezí Rakouska, Švýcarska a Itálie s úžasnými výhledy na blankytně modrá jezera RESCHENSEE a HAIDERSEE i nedaleké vrcholky celoročně pokryté sněhem. Síly lze ušetřit využitím lanovek nabízejících přepravu kol (možnost výběru z mnoha tras dle fyzické kondice). Nocleh.

5. den: Sjezd na kolech od jezera Haidersee do rozlehlého údolí řeky Adige obklopeného ovocnými sady a vinohrady. Pokračování cestou vedoucí úbočím s krásnými výhledy na zaledněný masiv Ortleru nebo nenáročnou cyklostezkou podél půvabných kostelíků a romantických hradů až do lázeňského MERANA s termálními prameny (možnost koupání). Celkem cca 70 km. Noční přejezd.

6. den: Příjezd do Prahy v cca 5 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem včetně přepravy kol
  • 3x ubytování v hotelu (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
  • 3x polopenzi
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Beroun, Plzeň, Praha, Rakovník

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol