Aktivní dovolená pro celou rodinu

Sardinie na kole

Termín: 16.08.2019 - 25.08.2019, 10 dní
Cena od: 15 900 Kč

Foto: Josef Křetinský, CK Frčíme

Sardinie se nachází ve Středozemním moři, hned pod známější Korsikou. Na ostrov se dostaneme trajektem z Italské pevniny z města Livorno. Po Sardinii se budeme pohybovat převážně na kole, v některých dnech s podporou autobusu, který vaši etapu zkrátí nebo zpříjemní. Denní dávka se pohybuje kolem 40-60 km. Převýšení zde není tak velké jako např. na Korsice. Většinu cyklistických tras lze zkrátit a nebo zcela vynechat a nahradit jen krátkou projížďkou na sousední pláže od ubytování a tím si ze zájezdu vytvořit příjemný pobytový zájezd s podporou kola. Zájezd je proto velmi vhodný také pro rodiny s dětmi jednotlivce nebo páry, kteří se cyklistice tolik nevěnují. Na zájezd můžete jet i zcela bez kola a užít si krásný pobytový týden u moře.

Program zájezdu

1. den: Ranní odjezd z nástupních míst přes Rakousko do Italského Livorna. Noční trajekt na Sardinii (23:15-7:00) s noclehem na palubě. Možnost zajištění kajuty za příplatek cca 1500 Kč/kajuta pro 4 osoby.

2. den: Ráno vyspaní přijedeme do Golfo Aranci nebo Olbie. 
A:Přejezd autobusem do kempu, koupání a relaxace po cestě. Možnost krátké vyjížďky po poloostrově Capo D´orso s krásnými žulovými útvary (10 km) nebo do města Cannigione.
B: Etapa kolem Smaragdového pobřeží. Sardéňským venkovem se dostaneme do letovisek Portisco, Capriccioli s krásnou pláží Cala di Volpe, nejdražší oblasti Sardinie Porto Cervo s luxusními vilami a hotely a krásnými karibskými plážemi. Dále si prohlédneme Baja Sardinia a malebné městečko Cannigione. Odtud podél pobřeží s výhledem na ostrov Caprera do Le Saline do kempu (60 km, nahoru 400 m, dolů 400 m). Alternativní varianta přes horské vesničky San Pantaleo a Santa Teresina (+10 km, +200 m stoupání). Večeře

3. den: Snídaně. 
A: na kole do městečka Palau. Trajekt na ostrov La Maddalena. Po mostě přejezd na vedlejší ostrov Caprera. Koupání na krásných plážích na jihu ostrova. Stoupání na vyhlídkový bod s Garibaldiho pevností. Koupání na ostrově Isola Giardinelli, prohlídka hlavního města La Maddalena (40 km, 200 m převýšení). 
B: navíc okruh kolem ostrova Maddalena až do letoviska Porto Massimo. Koupání na krásných opuštěných plážích na severu ostrova (+20 km, +200 m převýšení). Odpolední trajekt do Palau. Večeře.

4. den: Snídaně. 
A: Na kole po severním pobřeží ostrova až do Santa Teresa Gallura, odkud je krásný výhled na Bonifacio na Korsice. Koupání. Dále na poloostrov Capo Testa s nádhernými skálami a majákem. Doporučujeme pěší procházku mezi útesy (1-2 hod.) nebo koupání v průzračné vodě některé z mnoha zátok. Vhodné pro šnorchlování. Velmi fotogenické místo, klienti zde bývají nadšení (40 km, 300 m). 
B: cestou navíc zajížďka na pláž Porto Pollo a Marmoratina (+10 km, +200 m). Zpět do kempu autobusem. Večeře.

5. den: Přejezd na nejkrásnější východní část ostrova. 
A: Sjezd ze sedla Genna Silana (1017 m) přes Baunei a dále úžasný sjezd k moři do Santa Maria Navarrese. Po pobřeží s koupáním dojezd do kempu (40 km, sjezd 1000 m) 
B: na kole vyhlídkovou silnicí národním parkem Golfo di Orosei vystoupáme do sedla Genna Silana (1017 m). Dále stejně jako A. Navíc možnost prohlídky Cala Gonone na začátku etapy. (+40 km, +600 m stoupání). Večeře.

6. den: Snídaně. Odpočinkový den na pláži. Pro zájemce plavba na motorových člunech podél úžasných východních skal vysokých až 100 m. Několikrát zakotvíme na nepřístupných karibských plážích s bílým pískem Cala LunaCala Mariolu či Cala Goloritzé - s úžasnou skalní špicí přímo na pláži. Tento den patří k nejoblíbenějším v programu.

7. den: Snídaně. Přejezd autobusem do pohoří Supramonte.
A: Ze sedla Arcu Correboi sjezd do horského městečka Villagrande. Další krásný sjezd s vyhlídkou na moře a lagunu Stagno di Tortoli do Lotzorai. Příjemná zmrzlina na náměstí, koupání na pláži u kempu. (65 km sjezd 600 m). 
B: Z Villagrande přes Talana nebo komplikovanější sjezd k moři kolem přehrady Riu Sa Teula (+30 km). Večeře v restauraci v kempu (předkrm těstoviny, hlavní jídlo, dezert).

8. den: Snídaně. 
A: po cyklostezce kolem laguny Stagno di Tortoli do Arbataxu. Prohlídka fotogenické červené skály z Porfyru. Za městem Tortoli prohlídka naleziště Nuragů v oblasti San Salvatore. Na závěr koupání a pivečko na pláži Lido Orri (40 km, 200 m převýšení).
B: znavíc podél pobřeží až na pláž Torre di Bari s Janovskou strážní věží. Zpět vnitrozemím přes Bari Sardo (+30 km, + 200 m). Večeře v restauraci v kempu.

9. den: Snídaně, výjezd autobusem do sedla Genna Silana. Sjezd po úžasné SS125 do Dorgali (nákup na cestu zpět). Dále po SS125 do Orosei přes neuvěřitelné lomy mramoru. Závěrečné koupání na krásné a dlouhé pláži Su Barone. Přejezd do Golfo Aranci, nočním trajektrem do Livorna.

10. den: Ráno z Livorna přes Itálii a Rakousko zpět do ČR. Příjezd ve večerních hodinách do nástupních míst. 

Ubytování

3x v kempu na severu ostrova nedaleko města Palau, 4x v kempu na východě ostrova nedaleko města Arbatax. Nocujeme ve vlastních stanech nebo za příplatek v mobilních domech.

Stravování

Polopenze – první jídlo je večeře 2. den programu. Poslední jídlo je snídaně 9. den programu. Během pobytu bude možné dokupovat drobné zásoby na dojídání a svačinky. Kousek od kempů je restaurace.

Cena zahrnuje

  • dopravu tam a zpět, včetně dopravy po ostrově
  • trajekt na Sardinii a zpět
  • trajekt na ostrov La Madallena a zpět
  • 7x ubytování ve dvou kempech
  • 7x polopenzi kombinovanou z naší polní kuchyně a místní restaurace
  • fotoknihu ze zájezdu pro každou dvojici (bonus, který má jen FRČÍME)
  • práci průvodce a organizátora zájezdu
  • materiály, mapky a další služby cestovní kanceláře
  • DPH, pojištění cestovní kanceláře proti úpadku, poplatky

Nástupní místa

Kroměříž, Ostrava, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
12.6.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Frčíme)

Východní Sardinie na kole

Itálie
31.7.2024 - 10 dní
23 900 Kč
 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
4.9.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Kudrna)

Sardinie na kole

Itálie
6.9.2024 - 12 dní
20 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Toskánsko na kole – Elba

Itálie
12.9.2024 - 8 dní
15 300 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol