Aktivní dovolená pro celou rodinu

Termály na Muru na kole

Termín: 07.05.2019 - 12.05.2019, 6 dní
Cena od: 13 900 Kč

Foto: CK Eurocykl Herdegen

Východní část Slovinska nabízí malebnou zvlněnou krajinu s ladně se vlnícími řadami keřů vinné révy, kterou střídají smíšené lesy, kukuřičné lány nebo kroutící se řeka Mur. Všude vedou silničky, které nabízí cykloturistům zajímavé trasy. Kulisu venkovské idyly dotvářejí kostelní věže nebo stožáry s korunami čapích hnízd. Na řece Mur lze objevit zakotvené jedinečné lodní vodní mlýny, které dodnes mohou umlít mouku. V krajích Zámuří a Štýrsko, které navštívíme, tryská několik teplých pramenů poskytujících úžasnou relaxaci v termálních lázních. Po výletech na kole si tak budeme moci příjemně odpočinout.

Program zájezdu

1. den: ranní odjezd z ČR (Ostrava cca v 8:00, Plzeň v cca 6:30). Průjezd nástupními místy ČR a cesta do Slovinska. K večeru příjezd do Slovinska. Ubytování v hotelu. Večeře.

2. - 5. den: výlety na kole s podporou autobusu ve východním Slovinsku. Poznáme pahorkatinu Goričko se smíšenými lesy a pojedeme i úbočími přes klidné vesničky obklopené kukuřičnými poli. U jezera Bukovniško ukrytého v lese se nalézá magické místo energie, kde lze pozitivně ovlivnit vlastní tělo. V obci Bogojina se tyčí zajímavý kostel s bílou válcovou věží připomínající maják od architekta Plečnika působícího i v Česku. Jeden z výletů nás zavede i do sousedního Maďarska, kde budeme moci navštívit místní keramické dílny i ochutnat maďarskou kuchyni. Při dalším z výletů zavítáme do sousedního Rakouska a vydáme se na výlet podél řeky Mur. Odpočinout si budeme moci v lázeňském městečku Bad Radkersburg se zajímavým historickým centrem. Zavítáme i do oblasti nazývané Štýrské Toskánsko, kde krajina připomínající skutečné malebné italské Toskánsko. Ve Štýrském Toskánsku pojedeme přes vinohrady u obce Jerusalem, kterou podle svatého města pojmenovali křižáci okouzlení zdejší krajinou, obyvateli i vínem. Denně budeme mít možnost se koupat v v hotelovém termálním bazénovém komplexu. Polopenze.

6. den: snídaně. Ráno odjezd do ČR. K večeru příjezd do ČR.

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování v ****hotelu ve 2lůžkových pokojích se sociálním zařízením.
  • 5x polopenze v hotelové restauraci formou švédských stolů
  • Dopravu klimatizovaným autobusem se skříňovým uzamykatelným přívěsem na kola
  • Připravený denní program výletů po trasách 25–60 km.
  • Vedoucího zájezdu a informační materiály
  • Cestovní zdravotní pojištění a pojištění CK

Nástupní místa

Plzeň, Praha, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Chorvatsko na kole

Chorvatsko, Itálie, Slovinsko
1.6.2024 - 7 dní
13 990 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
 (CK Vlha)

Julské Alpy na kole

Slovinsko
25.6.2024 - 6 dní
13 400 Kč
 (CK Kudrna)

Slovinsko na kole

Slovinsko
28.6.2024 - 10 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol