Aktivní dovolená pro celou rodinu

Mazurská jezera na kole

Termín: 28.07.2019 - 03.08.2019, 7 dní
Cena od: 11 900 Kč

Foto: CK Vlha

Když se řekne „sever Polska“, tak to není jen moře, ale také krásná jezerní oblast – Mazurská jezera. Tento rozsáhlý vodní systém jezer a jezírek, propojených kanály a říčkami láká nejen krásnou přírodou s množstvím vodního ptactva, ale také skvělými podmínkami pro vodní sporty, k rybaření a také naše cyklotoulky. Putování mezi jezery a lesy nás zavede do malých městeček a vesnic s přístavy, které lákají k posezení u polských specialit. Díky absenci průmyslu a nízké hustotě osídlení zde naleznete nedotčenou přírodu. Na jezerech lze spatřit volavky šedé, labutě bílé nebo kormorány. Žijí zde mořští orli, bobři a v Boreckém pralese je rezervace zubrů.

Program zájezdu

1. den neděle
Odjezd z ČR po půlnoci, přejezd přes Polsko, příjezd do místa ubytování ve Wilkasech, nedaleko města Gizycko.

2. den pondělí
Z Pozezdrze (nedaleko polní sídlo SS), mezi jezery Mamry a Dargin do Sztynort s jeho zámkem, zajížďka k „Vlčímu doupěti" - bunkr Adolfa Hitlera, okolo jezer Dobskie, Kisajno a zpět do místa ubytování. Cca 55 - 70 km

3. den úterý
Z Pozezdrze kolem jezera Goldopivo, do Woliska - středisko chovů zubrů. Kolem jezer Źyvy, Źyvky, přes Gizycko (možnost prohlídky pevnosti Boyen), a dojezd až do místa ubytování. Cca 50 - 65 km.

4. den středa
Plavba lodí přes jezera Niegocin, Jagodne a soustavou kanálů do městačka Mikolajki. Prohlídka historického města. Na kole přes přírodní rezervaci divokých labutí Luknajno a zpět do místa ubytování. Cca 40 km.

5. den čtvrtek
Kolem největšího polského jezera Śniardwy. Autobusem do Okartowo (kostel Panny Marie - vyřezávaný dřevěný interiér) - odtud dvě varianty.

Jižní cesta - Okartowo - Nowe Guty do Karwiku a Niedzwiedzi Rog, Wejsuny, přírodní rezervací s chovem divokých koní tarpanů do Wierzby a přívozem přes jezero a dojezd k autobusu (autobusem zpět do místa ubytování). Po cestě několik možností koupání. Cca 60 km.
Severní cesta - Okartowo - Suchy Róg - Luknajno (rezervace labutí) - Mikolajki - dojezd k autobusu (autobusem zpět do místa ubytování) Cca 25 km.

6. den pátek
Autobusem do vesnice Ukta a zde možnost splutí překrásné řeky Krutynia na kajacích s místní agenturou (vybavení a svoz na začátek a z konce plavby). Cca 4 hodiny plavby. Řeka je nenáročná, bez peřejí, jezů a je vhodná i pro úplné začátečníky. Lze srovnat s plavbou po Vltavě od Soumarského mostu do Lipna.

Alternativa k plavbě = cyklistická etapa:

Z místa ubytování přes Gorazdovo, Stará Rudowka do města Ryn s křižáckým hradem, přes hradiště v Orlo, zpět. Cca 50 km..

7. den sobota
Po snídani odjezd zpět do ČR.

Cena zahrnuje

  • Doprava osob a přeprava kol v cyklovleku
  • 6 nocí ve 2-lůžkových pokojích
  • Polopenze formou bufetu
  • Plavba přes jezera a kanály do městečka Mikolajki
  • Informační materiály
  • Průvodce
  • Pojištění CK proti úpadku
  • DPH

Nástupní místa

Prostějov, Olomouc, Ostrava, svoz z ostatních měst po dohodě

Podobné zájezdy

 (CK Cyklotur)

Mazurská jezera na kole

Polsko
5.8.2024 - 7 dní
11 440 Kč
 (CK Cyklotur)

Podél Baltu na kole

Polsko
30.8.2024 - 7 dní
11 920 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol