Aktivní dovolená pro celou rodinu

Solná komora „nejen“ s jógou

Termín: 03.07.2019 - 07.07.2019, 5 dní
Cena od: 7 800 Kč

Foto: CK Vlha

Solnohradsko patří k nejpůvabnějším oblastem Rakouska. Patří do severní části vápencových Alp a prostírá se mezi jezerem Fuschlsee na západě, předhůřím Alp na severu, pohořím Totesgebirge na východě a masívem Dachsteinu na jihu. Dominantou oblasti jsou průzračná jezera, jako jsou Wolfgangsee, Hallstättersee, Grundlsee, Attersee (výčet by mohl pokračovat), ve kterých se zrcadlí okolní vrcholy.

Hlavním náplní zájezdu je 2x denně cvičení jógy na břehu jezera Wolfgangsee, ale samozřejmě i další pohybové a poznávací aktivity. Bude připraven lehký turistický program, zájemci se mohou účastnit cyklistických vyjížděk a navštívíme krásná města Solné komory – Sant Wolfgang, Hallstat a vypravíme se do rodiště Wolfganga Amadea Mozarta – Salzburgu.

Program zájezdu

1. den sobota
Odjezd z ČR po půlnoci, ráno příjezd do St. Gilgenu u jezera Wolfgangsee. Prohlídka městečka, krátké procházky nebo cyklovyjížďky po okolí, koupání, ubytování v mládežnické ubytovně, večerní cvičení jógy, večeře.

2. den neděle
Ze St.Gilgenu lanovkou na vyhlídkový vrchol Zwölferhorn. Odtud pěší vyhlídková tůra kolem vrcholu a zpět pěšky do St. Gilgenu.

3. den pondělí
Ze St.Gilgenu výlet do jednoho z nejkrásnějších měst Solné Komory St.Wolfgangu - městečka na severní straně Wolfgangsee (možnost zubačkou na vyhlídkový vrchol Schaffberg). Zpět do St. Gilgenu.

4. den úterý
Autobusem do „hlavního města" Solné komory Salzburgu - zde prohlídka města, rodiště W.A.Mozarta. Projdeme se známou „obilnou" ulicí Getreidegasse, uvidíme rodný dům Mozarta, Salzburský hrad a zahrady Mirabell.

5. den středa
Po snídani odjedeme autobusem do Hallstattu Prohlédneme si kouzelné městečko nad jezerem, známé svými solnými doly (možná exkurze). Nálezy z 8 - 4 stol.př.n.l. daly jméno celé epoše v dějinách střední a západní Evropy - „hallstattská kultura". V odpoledních hodinách návrat zpět do ČR.

Cena zahrnuje

  • Doprava osob zájezdovým autobusem
  • Možnost přepravy kola v cyklovleku
  • 4x nocleh v mládežnickém resortu
  • Rakouská polopenze
  • Informační materiály
  • 2x denně cvičení jógy pod vedením zkušené lektorky
  • Cyklistický průvodce
  • Pojištění CK proti úpadku
  • DPH

Nástupní místa

Prostějov, Olomouc, Brno, Vyškov, Mikulov

Podobné zájezdy

 (CK Kudrna)

Švýcarsko – Engadin na kole i pěšky

Švýcarsko
28.7.2024 - 8 dní
14 100 Kč
 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol