Aktivní dovolená pro celou rodinu

Julské Alpy na kole

Termín: 02.07.2019 - 07.07.2019, 6 dní
Cena od: 7 100 Kč

Foto: CK Vlha

Julské Alpy jsou považovány za jednu z nejkrásnějších oblastí Alp. Julské Alpy byly vždy oblíbeny českými turisty. Vysoké vápencové vrcholy, průzračná jezera, kaňony horských řek …to vše můžeme poznat i ze sedla kola. Vyjedeme pod majestátní severní stěnu Triglavu, budeme obdivovat nádherný vodopád Peričnik, vykoupeme se v Bledském jezeře, projedeme se po cyklostezce, vybudované na zrušené železniční trati.

Program zájezdu

1. den úterý
Odjezd z ČR ve večerních hodinách.

2. den středa
Ranní příjezd na sedlo Sella Nevea (1200 m) v Itálii. Odtud příjemným sjezdem k jezeru Predil a dále do horského, hraničního města Tarvisio. Zde se napojíme na cyklostezku, vybudovanou na zrušené železniční trati a po ní pokračujeme na hranici se Slovinskem. Po cestě si vyjedeme k Mangrtským jezerům s vyhlídkou na majestátný Mangrt. Dále se zajedeme podívat do doliny Planica na skokanské můstky, na kterých se překonávaly rekordy v letech na lyžích. Zájemci si mohou dopřát přídavek po šotolině k chatě Tamar pod horou Jalovec. Dojezd na ubytování v Kranjské Goře. Cca 40 -55 km (podle množství přídavků)

3. den čtvrtek
Z Kranjské Gory po cyklostezce do Mojstrany. Odtud dolinou Radovna, s možnou zajížďkou k horské chatě Kovinarská Koča, do vesnice Krnica a k soutěsce Vintgar (prohlídka soutěsky zajištěné lávkami, cca 60-90 minut). Dojezd k jezeru Bled, prohlídka lázeňského města, možnost koupání v jezeře. Možnost navštívit Bledský hrad. Odtud autobusem zpět na ubytování v Kranjské Goře.

4. den pátek
Autobusem do známého biatlonového centra Rudno Polje na planině Pokljuka. Pokračujeme na pastevecké planiny Jelje, Konjská Dolina, Zajamniky a na planinu Uskovnica (letní pastevecké salaše), nádherné výhledy na centrální část Julských Alp. Sjezd do vesnice Studor, do vsi Stará Fužina, k Bohinjskému jezeru, možnost si zajet až k vodopádu Savica a nebo výjezd lanovkou na vrch Vogel (vyhlídky na centrální Julské Alpy). Naložení kol a odjezd autobusem zpět na ubytování. Cca 40 km

5. den sobota
Z Kranjské Gory výjezd slavnou horskou silnicí na nejvyšší sedlo Julských Alp Vršič (1611 m). Sjezd stejnou cestou do Kranjské Gory. Po cyklostezce pokračujeme do Gozdu Martuljek a pěší výšlap k vodopádům na potoce Martuljek. Cca 35 km.

6. den neděle
Z místa ubytování po cyklostezce do Mojstrany a odtud výjezd dolinou Vrata k Aljažev domu (1000 m) - památník pod severní stěnou Triglavu (nejvyššího vrcholu Julských Alp, 2864 m). Při sjezdu zpět do údolí se zastavíme u mohutného vodopádu Peričnik. Vystoupíme až k němu a projdeme se za jeho padající vodou. Sjezd zpět do Mojstrany, kde nás bude čekat autobus. Cca 35 km.

Naložení kol a odjezd zpět do ČR. Noční příjezd domů.

Cena zahrnuje

  • Doprava osob a přeprava kol
  • 4x ubytování v apartmánech
  • 1x společná večeře v místní restauraci
  • Informační materiály
  • Průvodce
  • Pojištění CK proti úpadku
  • DPH

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol