Aktivní dovolená pro celou rodinu

Alsasko na kole: Čapí jízda

Termín: 09.08.2019 - 18.08.2019, 10 dní
Cena od: 13 940 Kč

Foto: CK Bondo

Lány vinic mezi pohádkovými městečky, pahorkatiny a hory, jež zdobí nespočet hradů, to je kraj Alsaska, kterým se budete projíždět. Pro alsaská města a vesnice jsou typické hrázděné domy. Jakoby všechna městečka byla stejná, v centru stojí náměstí s románským kostelem a kolem zástupy hrázděných domů. Jako třeba město Obernai, které je prý jedním z nejkrásnějších měst Alsaska. Nacházejí se zde dva významné parky. Regionální přírodní park Ballons des Vosges a Regionální přírodní park Severních Vogéz, který je zařazen na Seznamu světových biosférických rezervací UNESCO.

Program zájezdu

1. DEN | Odjezd z ČR

Přejezd autobusem na noc do Francie.

2. DEN | Štrasburk

Dopoledne příjezd do Štrasburku. Prohlídka historického města s katedrálou Notre Dame, kdysi nejvyšší stavba světa. Prohlédneme si Malou Francii, překrásnou čtvrť, kde stojí výhradně hrázděné domy okolo řeky. Zastavíme se u Rohanského paláce s možností prohlídky. Kdo bude chtít, může se plavit výletní lodí po kanálech města. V podvečer příjezd do kempu, ubytování.
Pěšky cca 5 km

3. DEN | Colmar

Okruhem na kole do alsaského Colmaru, považovaného za centrum pěstování vína v Alsasku (prohlídka města - Malé Benátky a mnoho dalších historických skvostů). Podél plavebních kanálů pak dojedeme do Neuf-Brisach s citadelou Krále slunce, památka Unesco. Etapa vede až k Rýnu do německého Breisachu a okruhem zpět do kempu.
Kratší trasa 50 km, delší trasa 69 km

4. DEN | Kouzelná městečka a hora Sainte-Odile

Přepravíme se na sever směrem ke Štrasburku a naše jízda začne ve vinařské vesničce Westhoffen. Mezi vinicemi dojedeme do Molsheimu (Bugatti musem), pokračujeme do Rosheimu s nejstaršími domy v Alsasku a nejkrásnějším románským kostelem, dále do kouzelného Obernai (středověké městečko s mohutným opěvněním, zde se narodila patronka Alsaska svatá Odilie, nejkrásnější městečko Alsaska), pokračujeme výšlapem na horu Sainte-Odile (zde je patronka Alsaska pohřbena). Jízdu zakončíme v Ba(a-:)ru, v městečku s nesčetnými historickými budovami.
Kratší trasa 33 km, delší trasa 48 km

5. DEN | Grand Ballon - pohoří Vogézy

Necháme se vyvézt pod nejvyšší vrchol Vogézy - Grand Ballon (1 424 m, možnost pěšího výstupu). Pojedeme hřebenovou cestou přírodního parku Ballons des Vosges (nádherné výhledy), následuje sjezd 15 km do údolí do Munsteru, pokračujeme po stezce až do kempu. Delší trasa s vrcholovou prémií Petid Ballon (1 272 m).
Kratší trasa 49 km, delší trasa 72 km

6. DEN | Pohořím Vogézy na viniční stezku

Na kole vyrazíme z kempu údolím La Fecht, odbočíme do Soultzbachum a stoupáním se vydáme do pohoří Vogézy do Osenbachu a opět sjedeme do údolí, pokračujeme viničními stezkami přes Gueberschwihr do Egusheimu (historické město zajímavé trojími hradbami v kruhu, mj. krásné náměstíčko), odtud pak zpět do kempu.
Kratší trasa 39 km, delší trasa 50 km

7. DEN | Čapí jízda za nejkrásnější vesničkou

Přejedeme k hradu Koenigsbourg s nádhérným romantickým výhledem do kraje, odtud pojedeme silničkami a vinařskou stezkou s čápi nad hlavou mezi vesničkami Ribeauville (krásné centrum), Riquewihr (nejkrásnější vesnička). Možnost návštěvy čapí rezervace v Hunawihr. Variantně do kempu přes Colmar nebo přes kopce pohoří Vogézy.
Kratší trasa 36 km, delší trasa 53 km

8. DEN | Cesta pěti hradů

Okružní pohodová trasa na závěr vede kolem pěti hradů. Routes des 5 Château -Pflixbourg, Hohlansbourg, trojhradí Egusheim s hrady Wahlenbourg, Dagsbourg, Weckmund. Cesta vede lesy kolem hradů a dovede nás až do Egunsheimu, kde se můžeme zastavit na občerstvení a ochutnat typickou alsaskou gastronomii. Na kole pak zpět do kempu
Jedna trasa 24 km

9. DEN | Trhy a víno

Návštěva místních trhů. Nákup místních produktů a výborného alsaského vína. Odjezd do ČR. Příjezd v noci a na druhý den.

10. DEN | Příjezd

Ubytování

Mobil home v kempu ve dvoulůžkovém pokoji. Mobil home má tři dvoulůžkové ložnice.

Stravování

Česká polopenze. Snídaně formou samoobsluhy, teplá večeře o dvou chodech. Svačiny za příplatek.

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování v mobil-home
  • 7x česká polopenze
  • 2x pišingr
  • Doprava osob, zavazadel a kol
  • Pojištění storna zájezdu 70 %, max. 12 000 Kč
  • Služby průvodce
  • GPS cyklonavigace zapůjčení pro skupinky a mapky cyklotras
  • Poklad BONDO
  • Zákonné pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Ostrava, Nový Jičín, Olomouc, Brno, Hradec Králové, Praha, Beroun, Plzeň, Ústí nad Labem

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bretaň na kole

Francie
14.6.2024 - 10 dní
20 990 Kč
 (CK Extremtour)

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

Francie
26.7.2024 - 9 dní
13 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Alsaská vinná stezka na kole

Francie
6.8.2024 - 9 dní
14 450 Kč
 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Alsasko na kole

Francie
24.8.2024 - 6 dní
11 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol