Aktivní dovolená pro celou rodinu

Murská cyklostezka

Termín: 23.07.2019 - 30.07.2019, 8 dní
Cena od: 9 550 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Murská cyklostezka je mezi znalci známá jako nejrozmanitější cyklostezka podél řeky v Alpách. Vede mírně z kopce a je opravdovou lahůdkou pro cyklisty, kteří zde potkají nesčetné kulinářské destinace. Cyklotrasa začíná v národním parku Vysoké Taury a podél řeky Mur dovede cyklistu do kulinářského hlavního města Rakouska Grazu a do vinařské a termální oblasti na trojmezí hranic Rakouska, Slovinska a Maďarska. Jede se po asfaltových nebo dobře zpevněných cyklostezkách, případně po málo frekventovaných silnicích.

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu i v jižních Čechách. Noční přesun.

2. den: Cyklotrasa údolím k prameni řeky Mur, zpět dolů do města St. Michal, celkem 45 km. Stoupání až k prameni řeky Mur není povinné. STICKLER HÜTTE 1750 m – chata s možností občerstvení pod pramenem řeky Mur. ST. MICHAEL – brána do jedinečného alpského horského světa mezi Katschbergem a Horními Taurami. Oblast je jedním z nejslunnějších regionů v Rakousku.

3. den: Cyklotrasa St. Michael – Murau, celkem 58 km. Trasa vede podél řeky Mur horskou oblastí Lungau. TAMSWEG – historické jádro města, poutní kostelík. MURAU – historické jádro města, v zámku je muzeum hutnictví.

4. den: Murau – Zeltweg, celkem 56 km. Podél řeky Mur do Unzmarktu, dál podle hradu Frauenburg. FRAUENBURG – již z dálky je vidět vysoká Judenburská městská věž. ZELTWEG – dějiště závodů Formule 1.

5. den: Zeltweg – Oberaich. Celkem 68 km, možnost krácení. Přes Knittelfeld, St. Lorenzen a St. Michael stále údolím až do Leobenu a Oberaichu. LEOBEN – zde se vaří světově proslulé pivo Gösser – v blízkosti se nachází muzeum pivovarnictví Gösseum, kde vám během prohlídky nabídnou i ochutnávku piva. Hlavní náměstí, „obývací pokoj města” se středomořskou atmosférou, je největší terasovitou zahradou v Rakousku.

6. den: Oberaich – Graz. Celkem 69 km, možnost krácení. V Brucku obrací řeka Mur svůj tok k jihu. Nejdříve vede cesta bezprostředně podél řeky, později po lehkém stoupání ve stinném lese přímým směrem do Grazu. BRUCK – nad městem zříceniny hradu. STÜBING – skanzen, stavby z celého Rakouska. Graz – hlavní město Štýrska. Futuristická architektura stojí přímo vedle středověkých domů, půvabných uliček, náměstí a romantických nádvoří; exkluzivní butiky se nacházejí vedle pestrobarevných farmářských trhů, kulturní a kulinářské pochoutky jsou na každém rohu a mezi spoustou zeleně. Nejlépe zachovalé středoevropské centrum nebylo bezpochyby zahrnuto do seznamu světového dědictví UNESCO náhodou.

7. den: Graz – Mureck. Celkem 76 km, možnost krácení. Budete projíždět překrásnou krajinou především po málo frekventovaných silnicích a polních cestách mezi poli kukuřice a dýní. LEIBNITZ – pojedete vinicemi Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

8. den: Návrat v ranních hodinách.

Cena zahrnuje

  • přeprava
  • 5x ubytování
  • 5x snídaně
  • průvodce

Nástupní místa

Autobus vyráží obvykle z Královehradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat na trase přes Prahu a České Budějovice. V případě zájmu více osob zajistíme svoz.

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol