Aktivní dovolená pro celou rodinu

Poznaň – kolem sta jezer na kole

Termín: 19.06.2019 - 23.06.2019, 5 dní
Cena od: 6 250 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Jedna z prvních cyklistických tras ve Wielkopolsku prochází kolem sta menších a větších jezer, která dala cyklotrase její název. Cesta vede přes mírně kopcovitou oblast především po silnicích s menším provozem. Cyklotrasa je součástí mezinárodní cyklotrasy vedoucí z Calais do Petrohradu. Na trase jsou k vidění staré hrady a zámky, historická města, jimiž jsou především Szamotuły, Sieraków a Poznaň.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v časných ranních hodinách, přesun do oblasti Wielkopolska. Cyklotrasa Miedzychod – Kamionna – Prusim – Chalin – Sierakow. Celkem 28 km. Miedzychod – malebné město ležící na břehu jezera. SIERAKOW – cihlový hrad, muzeum.

2. den: Cyklotrasa Sierakow – Chrzypsko Wielkie – Bialokosz – Zajaczkowo – Ostrorog – Szamotuly, celkem 50 km. Chrzypsko Wielkie – turistické a rekreační centrum na břehu jezera. Ostrorog – malebné město mezi jezery. Szamotuly – město plné památek, bazilika, klášter, hrad.

3. den: Cyklotrasa Szamotuly – Pamiatkowo – Poznaň, celkem 40 km. Pamiatkowo – rozsáhlý park, jezero. POZNAŇ – poznej Poznaň. Starý rynek s místními umělci, kteří zde vystavují své výtvory, radnice s orlojem je jednou z nejkrásnějších budov – největší turistickou atrakcí je hodinová věž, Přemyslovský zámek, monumentální katedrála (nejstarší v Polsku) se Zlatou kaplí a hodnotným hlavním oltářem.

4. den: Cyklotrasa Poznaň – Mosina – Czempiń – Racot – Osieczna, celkem 65 km. MOSINA – bývalé královské město. RACOT – významný hřebčín. OSIECZNA – v okolí města 10 jezer.

5. den: Cyklotrasa Osieczna – Leszno – Rydzyna – Góra, celkem 45 km. RYDZYNA – zámek, romantický park. LESZNO – město leží na sedmi pahorcích mezi jezery. Katedrála, kostel sv. Jiří, arcibiskupský palác, starý rynek, Muzeum počátků polské státnosti. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 23.00 hodin.

Cena zahrnuje

  • přeprava
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • průvodce

Nástupní místa

Autobus vyráží obvykle z Královehradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat na trase do Polska. V případě zájmu více osob zajistíme svoz.

Podobné zájezdy

 (CK Cyklotur)

Mazurská jezera na kole

Polsko
5.8.2024 - 7 dní
11 440 Kč
 (CK Cyklotur)

Podél Baltu na kole

Polsko
30.8.2024 - 7 dní
11 920 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol