Aktivní dovolená pro celou rodinu

Francouzská riviéra na kole

Termín: 18.05.2019 - 24.05.2019, 7 dní
Cena od: 10 350 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Francouzská riviéra s více než 120 km okouzlujícího pobřeží a bohatou historií u Středozemního moře v blízkosti Přímořských Alp. Nejznámějšími středisky jsou St Tropez, Antibes, Cannes, Nice, Monako a Menton. Navštívíte nejen centrum světové kosmetiky v Grasse, ale budete obdivovat i Grand Canyon du Verdon, nejvelkolepější přírodní výtvor svého druhu v Evropě. Provensálská vesnička Moustiers-Ste-Marie, vklíněná v hluboké skalní rokli, patří mezi nejvíce navštěvovaná místa v celé Francii. Monte Carlo, kde se jezdí jeden z nejatraktivnějších závodů Formule 1 na světě, je známé také svým kasinem a jachetním přístavem. V každé malé hospůdce můžete ochutnat výborné francouzské víno. Neopakovatelné gastronomické zážitky anebo prostě jen tak „umění žít“, to je Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v dopoledních hodinách, možnost nástupu v západních Čechách. Noční přesun do Francie.

2. den: Cyklotrasa CANNES – Saint-Raphaël – Fréjus – Port Grimaud – SAIN TROPÉZ. Celkem 70 km (+270/-290 m), zkrácená etapa 40 km. Z La Napoule se vydáte pod pohoří ESTERAL, které vás ohromí červenohnědým zabarvením v kontrastu s azurovou modří Středozemního moře. Nádherné divoké útesy padající přímo do moře s malými plážemi jsou neopakovatelným zážitkem na Azurovém pobřeží. Po trase budete obdivovat letoviska Saint-Raphaël, Fréjus a Sainte Maxime. Nahlédnete i do „Francouzských Benátek“ PORT GRIMAUD, odkud je to již blízko do cíle naší etapy v SAINT TROPÉZ, které proslavila jak Brigitte Bardotová, tak i Luise de Funes ve slavných četnických komediích. Samozřejmě navštívíte známou četnickou stanici, dnes muzeum Gendarmerie. Na promenádě u jachetního přístavu můžete nadechnout atmosféru známého letoviska.

3. den: Chambord - Chaumont, Blois. V sedlech kol od nejrozlehlejšího zámku v povodí Loiry Chambord k nádhernému zámku Cheverny s oranžerií. Potkáme další menší zámky a především renesanční Chaumont. Starobylé Blois - sídelní město vévodů orleánských s úchvatným palácem.

4. den: Odpočinkový den, koupání, individuální cyklistická trasa

5. den: Cyklotrasa CASTELLANE – GRAND CANYON du Verdon – LAC de SAINTE CROIX. Celkem 77 km (+1700/-1940 m), zkrácen á etapa 25 km (+360 m nebo 40 km +580 m). Jedinečný zážitek v Horní Provence nabízí nejdelší soutěska na našem kontinentu (20 km), jejíž příkré stěny dosahují hloubky až 700 m. Kromě pestré flóry je možné pozorovat orla skalního, který se vznáší v hloubi kaňonu. Přes vesnici LA PALUD se přesunete do MOUSTIERS Ste. Marie, kde je nádherné panoráma a kaple, která se tyčí vysoko nad městem pod skalními stěnami. Etapa je ukončena na jezeře LAC de SAINTE CROIX, kde se zrcadlí konec soutěsky Gorges du Verdon.

6. den: Cyklotrasa NICE – MONTE CARLO (Monaco) – MENTON. Celkem 55 km (+420/-430 m). Závěrečná etapa po Francouzské riviéře nás provede největším střediskem NICE, nazývaným perlou Azurového pobřeží. Projedete známou Anglickou promenádou, uvidíte otisky slavných hvězd stříbrného plátna, vyfotíte se nad přístavem a zajedete na poloostrov Saint-Jean-Cap-Ferrat. Podíváte se ke knížecímu paláci MONACO, navštívíte katedrálu Notre Dame a terasy nad útesy s exotickou flórou s vyhlídkou na oceánografické muzeum. Projedete si na kole část městského okruhu F1, vyfotíte také světoznámé Casino nad přístavem plným honosných jachet. Vaše putování na pobřeží Côte Azur ukončíte v MENTONU, ležícím na francouzsko-italské hranici. V podvečerních hodinách odjezd, noční přesun.

7. den:V odpoledních hodinách odjezd.

Cena zahrnuje

  • přeprava
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • průvodce

Nástupní místa

Autobus vyráží obvykle z Královehradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat na trase přes Prahu nebo Plzeň. V případě zájmu více osob zajistíme svoz.

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extremtour)

Andalusie na kole

Španělsko
18.5.2024 - 9 dní
17 670 Kč
 (CK Mamut tour)

Provence na kole

Francie
18.5.2024 - 8 dní
15 250 Kč
 (CK Frčíme)

Provence a Azurové pobřeží

Francie
7.6.2024 - 10 dní
18 900 Kč
 (CK Bondo)

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

Francie
21.6.2024 - 10 dní
19 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol