Aktivní dovolená pro celou rodinu

Bavorskem na kole

Termín: 11.07.2019 - 14.07.2019, 4 dny
Cena od: 5 940 Kč

Foto: CK Cyklotur

Bavorská oblast v okolí historického města Regensburgu nabízí nenáročné cyklostezky vedoucí podél řek a také po bývalé železnici krásnou přírodou a malebnými městečky.

Program zájezdu

1. den: Odjezd po půlnoci přes Prahu a Plzeň do Německa. Etapa z Roßbachu po tělese bývalé železnice pěknou podhorskou krajinou přes Wenzenbach se zámkem do Regensburgu (Řezno), ležícího na nejsevernějším ohybu řeky Dunaj. Dojezd do Bad Abbachu.

2. den: Podél Dunaje do Kelheimu ležícího na soutoku Dunaje a Altmühlu. Procházka k impozantní kruhové stavbě Haly osvobození na vrchu Michelsberg. Projížďka lodí po jedné z nejromantičtějších částí Dunaje - soutěskou lemovanou bílými skalami (Břicho Dunaje) ke klášteru Weltenburg s nejstarším klášterním pivovarem na světě. Ke klášteru a zpět je možné dojet individuálně na kolech.

3. den: Autobusem do městečka Burglengenfeld. Pěknou přírodou po cyklostezce podél řeky Naab přes Kallmünz se zříceninou hradu do Regensburgu. Prohlídka historického centra (UNESCO) - gotický chrám sv. Petra, nejstarší kamenný most v Evropě s nádherným panoramatickým výhledem na město, radnice, zdobené měšťanské domy, zbytky městského opevnění s věžemi, zámecký komplex Thurn-Taxis.

4. den: Donaustauf - národní památník Walhalla tyčící se na terase nad Dunajem a připomínající athénský Parthenon. Dále podél řeky do trhového města Straubing - Městská věž, z níž se otevírá krásná podívaná na město v Bavorském lese, vznosný cihlový farní kostel Sv. Jakuba. Odpoledne odjezd s příjezdem do Hradce Králové v nočních hodinách.

Nenáročná cyklistika po převážně asfaltových cyklostezkách a vedlejších silnicích, některé úseky lesní nebo šotolinové.

Denní etapy: 50, 35/50, 45, 60 km

Ubytování

3x v apartmánech v Bad Abbachu. Apartmány jsou 2lůžkové s vybaveným kuchyňským koutem a příslušenstvím. Za příplatek 640 Kč/osoba je možné ubytování v hotelu ve 2lůžkových pokojích s příslušenstvím.

Cena zahrnuje

3x ubytování, 3x snídani, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.5.2024 - 3 dny
5 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Lechtalské Alpy

Německo, Rakousko
26.6.2024 - 5 dní
12 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

Itálie, Německo
2.7.2024 - 6 dní
17 800 Kč
 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Hoška Tour)

Bavorské zrušené železnice na kole

Německo
4.7.2024 - 5 dní
8 350 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol