Aktivní dovolená pro celou rodinu

Bodamské jezero na kole

Termín: 23.07.2019 - 29.07.2019, 7 dní
Cena od: 8 260 Kč

Foto: CK Cyklotur

Druhé největší jezero v Alpách, ležící na hranicích mezi Německem, Švýcarskem a Rakouskem. Kolem něj vede perfektně značená, nenáročná cyklostezka, většinou asfaltová. Bodamské jezero, to je nejen průzračně čistá zelenomodrá voda, ale jsou to i půvabná turistická střediska, kouzelně zelené ostrovy, historická Kostnice i mnoho dalších lákadel.

Program zájezdu

1.-2. den: Večer odjezd přes SRN s dopoledním příjezdem do Schaffhausenu - prohlídka vodopádu a na kolech Stein am Rhein - malebné náměstí s hrázděnými a arkýřovými domy, freskami a dvěma kamennými městskými branami, Singen - nad městem se vypíná vulkanický pahýl, na kterém se nacházejí zříceniny pevnosti.

3. den: Na kolech na ostrov Mainau - ráj květin, nádherných exotických dřevin, palem a středomořských rostlin, zámek s arboretem, Motýlí dům, Kostnice - biskupská katedrála, tři kamenné věže z bývalého opevnění, Husův dům a kámen, dvoupatrová radnice. Ostrov Reichenau - klášter Augia (Unesco), Hochwart - nejvyšší bod ostrova, odkud je krásný výhled na vinice, kostely, muzea a Bodamské jezero, naložení kol a zpět na ubytování.

4. den: S naloženými koly do Kreuzlingenu, složení kol a přes Romanshorn - historické město se zámkem a Starým kostelem, jeden z nejvýznamnějších přístavů, Arbon - hrad, Bregenz - prohlídka historického centra a největšího plovoucí jeviště na světě do Lindau - ostrovní město se sochou bavorského lva a majákem.

5. den: Na kolech do Bregenz, lanovkou i s koly výjezd na vrchol Pfänder - na vrcholu malá zoologická zahrada zaměřená na alpskou zvířenu a také orlí observatoř, sjezd na kolech do delty Rýna a zpět na ubytování do Lindau.

6.-7. den: Z Lindau přes Fridrichshafen - město známé výrobou vzducholodí, vyhlídková věž v jezeře, do Meersburgu - vinařské městečko s krásnou promenádou na břehu jezera. Odpoledne naložení kol a odjezd zpět do ČR, příjezd do Hradce Králové v ranních hodinách.

Cyklistické etapy vedou většinou po rovinatých a mírně zvlněných asfaltových cyklostezkách a vedlejších silnicích.

Denní etapy: 55, 65, 75, 40, 50 km

Ubytování

4x ubytovny, vícelůžkové pokoje se společným sociálním zařízením a patrovými postelemi (2x Singen a 2x Lindau)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol