Aktivní dovolená pro celou rodinu

Provence na kole

Termín: 07.05.2019 - 12.05.2019, 6 dní
Cena od: 8 990 Kč8 590 Kč

Foto: CK Mamut tour

Pernes les Fontaines - Gordes - Roussillon - Malaucéne - Mont Ventoux - L'Isle sur la Sorgue - Lacoste - Colorado Provencal - St. Saturnin les Apt

Trasy uspokojí jak příležitostné cyklisty, tak i sportovněji založené jedince. Třikrát je dojezd do hotelu naplánován v sedle bicyklu. Každý si tak může zvolit libovolné tempo, aniž by tím jakkoliv omezoval ostatní účastníky.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 15 hod. Noční přejezd.

2. den: Ráno vyložení kol v malebném provensálském městečku PERNES LES FONTAINES, rodišti vynálezce "přehazovačky" s téměř čtyřicítkou kašen a zajímavým muzeum schraňujícím více než 65 exemplářů dokumentujících vývoj bicyklu. Cyklistika po asfaltových silničkách přes cisterciácké opatství SÉNANQUE, jehož fotografie s levandulovým polem v popředí je typickou pohlednicí z Provence a okouzlující vesničku GORDES, tyčící se na skále s krásným výhledem do kraje. Odpočinek v pitoreskní vesnici ROUSSILLON vystavěné z různých odstínů okrového kamene. Dojezd na ubytování do historického města APT, srdce celé oblasti. Celkem cca 50 km.

3. den: Přesun busem do MALAUCÉNE. Absolvování okruhu úpatím MONT VENTOUX (1 912) přes atraktivní Brantes a lázeňské Montrun les Bains do městečka SAULT s jedinečnou atmosférou. Zdatní cyklisté však tento den mohou v případě příznivého počasí změřit své síly ve více než 20 km stoupání na vrchol kultovní hory, které je profesionálními cyklisty považováno za jedno z nejobtížnějších na Tour de France. Fakultativně pokračování úchvatným kaňonem řeky Nesque do Villes sur Auzon. Celkem 50-80 km. Návrat na ubytování.

4. den: Autokarem do města L´ISLE SUR LA SORGUE, protkaného vodními kanály s dochovanými, více než 200 let starými, dřevěnými mlýnskými koly. Výlet na kolech do osady FONTAINE DE VAUCLUSE známé pobytem italského básníka Petrarcy a také díky působivé krasové vyvěračce řeky Sorque. Prohlídka MUZEA LEVANDULE v městečku Coustellet. Po Luberonské cyklostezce severním úbočím stejnojmenného pohoří okolo zříceniny hradu Ménerbes, přes LACOSTE se zámkem proslulého Markýze de Sade a rázovité Bonnieux až do hotelu. Celkem cca 60 km. Nocleh.

5. den: Celodenní cykloprogram se začátkem a koncem v místě ubytování. Etapa povede nejprve to Calavonské cyklostezce do CÉLESTE se zachovalým římským mostem, poté přes nádherné VIENS a podél neobyčejného "COLORADO PROVENCAL" - krajiny s neobvyklými okrovými skalními formacemi vytvořenými erozí. Pokračování do středověké vesničky ST. SATURNIN LES APT zbudované na skále s pěkným panoramatem a starým větrným mlýnem. Celkem cca 60 km. Noční přejezd.

6. den: Příjezd v odpoledních hodinách

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet) včetně přepravy kol
  • 3x ubytování v hotelu (2 lůžkové pokoje s TV a vlastním sociálním zařízením)
  • 3x snídani
  • pobytovou taxu
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Beroun, Plzeň, Praha, Rakovník

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extremtour)

Andalusie na kole

Španělsko
18.5.2024 - 9 dní
17 670 Kč
 (CK Mamut tour)

Provence na kole

Francie
18.5.2024 - 8 dní
15 250 Kč
 (CK Frčíme)

Provence a Azurové pobřeží

Francie
7.6.2024 - 10 dní
18 900 Kč
 (CK Bondo)

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

Francie
21.6.2024 - 10 dní
19 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol