Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dánsko na kole – ostrov Fyn

Termín: 01.07.2018 - 08.07.2018, 8 dní
Cena od: 11 990 Kč

Foto: CK Extrem Tour

Jednoznačně nejhezčím dánským ostrovem je ostrov Fyn, ke kterému patří další dva námi navštívené ostrovy - Täsinge a Langeland. Je možno si udělat i celodenní cyklovýlet na romantický ostrov AERO.

V celé oblasti je nejen pro nás připraveno 1175 km značených cyklostezek. Samozřejmě neprojedeme všechny, ale přesto díky placatosti krajiny z nich na našem zájezdu poznáme asi třetinu a kdo bude chtít najede i nějakých 450 km. Když k tomu foukne protivítr, malinko si i máknete.

Kromě historického hlavního města ostrova Odense, vás určitě osloví hezoučká pobřežní města s fotogenickými přístavy. Jelikož stezky vedou pohodovou a milou krajinou s malebnými vesničkami, bude celý zájezd pro vaši celoročně stresovanou duši pohlazením.

Kdo si navíc během roku neužije rodinky, má ideální příležitost vzít s sebou i trošku odrostlejší děti a drahé, i když méně sportovní polovičky. Dánské pivo a ještě lepší dánská zmrzlina nás budou provázet po celou dobu této pohodové dovolené a příjemné kempy v blízkosti mořských pláží to ještě podtrhnou.

Cyklistické etapy měří od 50 do 90 km podle terénu. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle chuti. Autobus v podstatě kopíruje naši cyklistickou trasu - jezdí se nalehko. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1.-2. den: Odjezd z Prahy v 18,00 přes Cínovec, Německo do Dánska. Ráno po přejezdu mostu na ostrov FYN vykládáme kola a ze středověkého MIDDLEFARTU vyrážíme podél pobřeží kilometrů přes ASSENS do FALDSLEDU (66 km).

3. den: Okružní jízda k nejhezčímu dánskému ZÁMKU EGESKOV či volný den vhodný k návštěvě romantického ostrova AERO. Nocleh opět ve FALDSLEDU (68 km).

4. den: Přesuneme se (samozřejmě na kole) na hezoučký ostrov LANGELAND, kde bydlíme v severní části v městečku VEJSKRAEKGARDEN (89 km). 

5. den: Projedeme na jih celý LANGELAND a po 88 kilometrech nenáročné, ale hezké cyklistiky jej opustíme. Nocleh je ve VINDEBY. 

6. den: Po návratu na ostrov FYN nás čeká jeho střední část, kde si hlavně prohlédneme hlavní město tohoto ostrova ODENSE. Nocleh je v BROBY (77 km).

7. den: Poslední etapa nás zavede na severní část ostrova FYN, kde si opakovaně užijete překvapivě teplého moře. K večeru naložíme kola a vydáme se přes noc do Prahy. Celkem dáte 50-70 km.

8. den: Do Prahy přijedeme v ranních hodinách.

Ubytování

5x v pensionech, hostelu či hotelu s vybavenou kuchyní. Sprcha a WC jsou samozřejmostí.

Stravování

Z vlastních dovezených či na místě nakoupených potravin. 2x vám nabízíme večeři (uvítací ryba a extremtourácké grilování). Všude jsou skromné kuchyňky. Pivo je až do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, 5x nocleh v posteli, cestovní pojištění, dálniční a jiné poplatky, informační a mapové materiály, 2x večeře a vedoucí zájezdu.

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha – Teplice – Cínovec dle dohody. Svoz z různých míst rádi zajistíme naším mikrobusem s cyklo-vlekem dle možností a dohody - oproti příplatku.

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

Norsko
28.6.2024 - 12 dní
26 940 Kč
 (CK Extrem Tour)

Dánsko na kole

Dánsko
13.7.2024 - 9 dní
14 900 Kč
 (CK Bondo)

Velká skandinávská pouť na kole

Finsko, Norsko, Švédsko
1.8.2025 - 17 dní
56 940 Kč
 (CK Bondo)

Lofoty na kole

Norsko
6.8.2025 - 12 dní
39 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol