Aktivní dovolená pro celou rodinu

Svět křišťálových vodopádů

Termín: 22.08.2018 - 27.08.2018, 6 dní
Cena od: 9 350 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Zájezd se slevovou kartou do Stubaiských Alp

Zájezd do krásných rakouských hor rozkládajících se jižně od Innsbrucku, západně od dálnice vedoucí Brennerským průsmykem. S kartou Stubai Supercard můžete zdarma navštívit různé přírodní zajímavosti a lanovky ve Stubaiském údolí v Tyrolsku. Stubaiské Alpy jsou pro nás poměrně odlehlá oblast, která však uchvátí každého návštěvníka svojí nevšední rozmanitostí a krásou.

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu v západních Čechách. Přesun do Tyrolska. WATTENS – křišťálový svět Swarovski, křišťálová stěna z 12 tun křišťálového skla, největší křišťál na světě.

2. den: MIEDERS 953 m – kabinkovou lanovkou na vrchol Koppeneck 1600 m. MARIA-WALDRAST – přes lesy a pastviny pěšky na nejvýše položené poutní místo v Evropě s pověstným léčivým pramenem a klášterní restaurací, návrat lanovkou nebo bobovou dráhou do údolí. MISCHBACH – WASSERFALL – vycházka k vodopádu padajícímu do údolí z výšky 100 metrů téměř volným pádem.

3. den: STUBAISKÝ LEDOVEC – výjezd kabinkovou lanovkou do výšky 3210 m. TOP OF TYROL – vyhlídková terasa, panoramatický výhled na 109 vrcholů, vycházka k ledovci. EISGROTTE – možnost návštěvy ledovcové jeskyně. DRESDNER HÜTTE – vycházka okolo vodopádu u nejstarší turistické chaty v údolí. GRAWA-WASSERFALL – vycházka podél říčky Ruetz k nejširšímu vodopádu ve Východních Alpách.

4. den: NEUSTIFT – kabinkovou lanovkou Panoramabahn Elfer k Bergrestaurant Agrar 1 790 m. Od největších průchozích slunečních hodin v Alpách vycházka s výhledy do údolí Stubaital a Pinnistal dle zdatnosti účastníků. Zdatnější účastníci výstup na Elferturm 2495 m připomínající jižněji ležící Dolomity a po Panoramweg okolo chaty Elferhütte zpět.

5. den: FULPMES – lanovkou Kreuzjochbahn do výšky 2136 m. STUBAIBLICK – nenáročný výstup k vyhlídkové plošině a naučný okruh věnovaný alpské flóře, pěšky do mezistanice kolem chaty Schlickeralm, lze krátit lanovkou. Zdatnější účastníci hřebenová túra k chatě Starkenburgerhütte 2229 m. Odpoledne jízda Stubaiskou nostalgickou železnicí do Innsbrucku. INNSBRUCK – podvečerní prohlídka hlavního tyrolského města. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

6. den: návrat v ranních hodinách.

Ubytování

horská chalupa

Stravování

polopenze. Ochutnáte domácí speciality vyrobené přímo v místě ubytovaní

Cena zahrnuje

přeprava, slevová karta Stubai Supercard, 4x ubytování, 4x polopenze a průvodce

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol