Aktivní dovolená pro celou rodinu

Romantické Skotsko

Termín: 17.08.2018 - 24.08.2018, 8 dní
Cena od: 27 950 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Země vřesu a tajuplných jezer

Poznávací zájezd určený pro menší skupinu osob. Ve Skotsku najdete mnoho přírodních i historických památek. Nadchnou vás přírodní krásy, starobylé hrady a zámky. Ochutnáte vynikající whisky. Některá další místa navštívíte s ohledem na letový řád.

Program zájezdu

1. den: odlet během dopoledních hodin do Edinburghu. EDINBURGH – hlavní město Skotska. Na hradě jsou uloženy korunovační klenoty. Mnoho památek, katedrála, skotská národní galerie, parlament.

2. den: ROSSLYN – záhadami opředená kaple, zdobené klenby. DRYBURGH – zřícenina opatství, které stojí za návštěvu, odpočívá zde Walter Scott. JEDBURGH – rozsáhlé opatství. MELROSE – romantické opatství, uchovává srdce Roberta I.

3. den: GLAMIS – středověký věžovitý hrad. PITLOCHRY – leží v centrální části Highlands. Exkurze do destilerie. DALWHINNIE – hrad, významná destilerie. FORT WILLIAM – město na úpatí nejvyšší hory V. Británie.

4. den: FORT AUGUSTUS – Neptunovy schody na Kaledonském kanále. LOCH NESS – nejznámější skotské jezero je opředené pověstmi o bájné příšeře. URQUHART CASTLE – rozsáhlá zřícenina hradu na břehu jezera.

5. den: SKYE – okruh romantickým ostrovem se zastávkami na zajímavých místech. Vyhlídky na rozeklané skalní útesy. PORTREE – malebný přístav s možností občerstvení v podobě smažené ryby. QUIRAING – skalní jehly a věže. DUNVEGAN – hrad.

6. den: BEN NEVIS – výstup na nejvyšší horu Velké Británie. Možnost krácení při použití lanovky.

7. den: GLEN COE – průjezd impozantním pohořím. STIRLING – rozsáhlý středověký hrad položený na skále. FALKIRK – technickým unikátem je lodní výtah Falkirk Wheel.

8. den: odlet v ranních hodinách.

Ubytování

hotely v Edinburghu a Fort Williamu

Stravování

snídaně. Večeře v restauracích v blízkosti hotelů. Cena jedné večeře se pohybuje cca 15 liber

Cena zahrnuje

letenka Praha – Edinbugh a zpět (včetně 20 kg odbaveného zavazadla), přeprava mikrobusem po Skotsku, 7x ubytování, 7x snídaně a průvodce

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol