Aktivní dovolená pro celou rodinu

Elberadweg – Labská cyklostezka II. (Magdeburg – Hamburg – Cuxha

Termín: 23.07.2018 - 31.07.2018, 9 dní
Cena od: 9 350 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Nejoblíbenější cyklotrasa v Německu

Pokračování cykloturistického zájezdu Labská I. vás zavede do biosférických rezervací, hanzovních měst na Labi, proplujete přístavem v Hamburku, projdete večerní čtvrť v St. Pauli a program zakončíte světelnou fontánou s hudbou. V nedělních ranních hodinách si projdete světoznámý Fischmarkt.

Program zájezdu

1.den: odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu v severních Čechách. Noční přesun do Německa.

2. den: cyklotrasa Magdeburg – Tangermünde, celkem 75 km, možnost krácení. HOHENWARTHE – vodní křížení Labe s plavebním kanálem na mostě. TANGERMÜNDE – historické jádro města s městskými hradbami, historická radnice, kostel sv. Štěpána, rezidenční sídlo Karla IV. (vládl zde posledních šest let svého života).

3. den: Tangermünde – Havelberg, celkem 80 km, možnost krácení. SANDAU – farní kostel. HAVELBERG – historické město, katedrála. Infocentrum Natura 2000 s expozicí flóry a fauny Biosferické rezervace středního Polabí. „Čapí vesnice“ RÜHSTADT – nejvyšší počet čápů na obyvatele v Německu. WITTENBERGE – průmyslové město (výroba šicích strojů Singer a Veritas) největší hodinový ciferník na kontinentu.

4. den: Wittenberge – Hitzacker, celkem 82 km, možnost krácení. STRESOW – přírodní rezervace, památník železné opony. DÖMITZ – kostel Johanneskirche, muzeum v pevnosti ze 16.století.

5. den: Cuxhaven – Drochtersen, celkem 80 km, možnost krácení. CUXHAVEN – začínat se bude u starobylého majáku Kugelbake, vyhlídka „Alte Liebe“, návštěvnické centrum NP Wattenmeer. Ve městě jsou i mořské léčebné lázně. FREIBURG – rozhledna, historická sýpka.

6. den: Hamburg – Drochtersen, celkem 80 km, možnost krácení. HAMBURG – přístav, Fischmarkt (trhy), sýpkové město, kostel sv. Michala, FINKENWERDE – výroba letadel AIRBUS. STADE – hanzovní město s malebným historickým jádrem, přístav.

7. den: Nettelnburg – Hitzacker, celkem 90 km, možnost krácení. GEESTHACHT – technická stezka podél Labe. LAUENBURG /Elbe – město loďařů s hrázděnými domy ze 16. a 17. století. HITZACKER – město na ostrově v Labské nivě, skanzen z doby bronzové. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

8. den: návrat v ranních hodinách 

Ubytování

hotely, penziony na trase

Stravování

snídaně. Večeře individuálně v restauracích

Cena zahrnuje

přeprava, 5x ubytování, 5x snídaně a průvodce

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)

Labská cyklostezka

Německo
14.5.2024 - 3 dny
5 990 Kč
 (CK Bondo)
17 840 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (CK Cyklotur)

Holandsko na kole

Nizozemsko
12.8.2024 - 7 dní
17 480 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.8.2024 - 5 dní
10 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol