Aktivní dovolená pro celou rodinu

Podkarpatské bicyklování

Termín: 25.08.2018 - 02.09.2018, 9 dní
Cena od: 8 700 Kč

Foto: David Barták, CK Kudrna

Putování do nitra kouzelné ukrajinské přírody

Máte opět příležitost navštívit Podkarpatskou Rus oblíbeným způsobem – v sedle svého bajku. Při našem putování projedeme křížem krážem nejzajímavější místa této západními turisty dosud opomíjené krajiny. Uvidíme travnaté poloniny i hluboké zalesněné doliny s rázovitými karpatskými vesničkami. Na každý den je připravena základní pohodová etapa (převážně „silniční“), která bude mít i náročnější terénní verzi. Délka základních denních tras je 20–75 km, po místním asfaltu, nezpevněných cestách a terénem. Cestujeme společně v jednom autobuse se zájezdem Podkarpatské toulání, je tedy možné kombinovat cyklistiku s pěšími túrami.

Program zájezdu

1.–3. Odjezd z Brna s nočním přejezdem přes Slovensko na Ukrajinu. Prohlídka hlavního města zakarpatské oblasti UŽHORODU a přejezd do oblasti Siněvirského národního parku. Cestou lehká cyklovyjížďka k tajemnému vodopádu Šipot pod Boržavskou poloninou. Okruh přes sedlo Perekreste do něhož vystoupáme údolím dřevěných kostelíků a odměnou nám bude mimo jiné výhled na hřeben poloniny Boržava.

4.–5. Přes Siněvirský průsmyk a udolím řeky Těrebly až k pověstí opředenému SINĚVIRSKÉMU JEZERU, dále etapa povede pod poloninu KRÁSNÁ k jezeru Merešor. Navštívíme rekonstrukci vorařské hráze, shlédneme zajímavosti KOLOČAVY (muzeum Ivana Olbrachta, hrob Nikoly Šuhaje Loupežníka i českých četníků, dřevěný kostelík, zbytky židovského hřbitova, nový skanzen s muzeem úzkokolejky, pomník neznámého pasáka…).

6.–7. Projížďka údolími řek TĚREBLY TĚRESVY s možností prohlídky pravoslavných klášterů, během přejezdu busem do Rachovské oblasti navštívíme „karpatskou riviéru“ v Solotvině. Etapa začne na Jablonickém průsmyku, kde zabajkeříme po hraničním hřebenu a pod Svidoveckou poloninou. Mezi úchvatnými pohledy do okolního kraje se nám zjeví i dvoutisícovky Hoverla a Petrš.

8.–9. V sedle bajku po staré cestě legionářů, přes boční hřbety Svidovce a poté nás již čeká noční přejezd do ČR.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 4x kemp, 2x placená tábořiště, polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno, Hranice na Moravě, Olomouc

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol