Aktivní dovolená pro celou rodinu

Nejkrásnější údolní cyklostezky Jižního Tyrolska

Termín: 04.07.2018 - 09.07.2018, 6 dní
Cena od: 7 900 Kč

Foto: CK Kopřiva Turist

Na kole se projedeme údolími – Eisacktal, Pustertal, Tauferertal a Ahrntal, Val di Landro. Navštívíme historická města Brixen, Sterzing, Bruneck, Bolzano. Pojedeme po zrušených železničních tratích, po nově vybudovaných cyklostezkách a cyklotrasách, užijeme nádherné výhledy a panoramata na Alpy a Dolomity.

Na účastníky čeká nenáročná cyklistika – hvězdicové výlety převážně po rovině nebo z kopce s případnými krátkými nenáročnými výjezdy. Základní denní délka jednotlivých etap činí 40 až 60 km a s podporou autobusu jedoucím za cyklisty je možné etapy libovolně zkrátit. Zdatní jedinci si budou moci přidat kilometry v přilehlých kopcích (např.výjezd na Kronplatz, výjezdy k horským chatám a průsmykům atd.).

Program zájezdu

1. den: ranní odjezd z ČR a denní přejezd přes Německo a Rakousko do Itálie. Příjezd k hotelu, ubytování a večeře.

2. den: autobusem na Brenner a odtud na kole po nové cyklostezce, částečně po zrušené železniční trati přes Sterzing (prohlídka nádherného historického centra), projedeme a navštívíme rozsáhlou pevnost Franzensfeste, neunikne nám věhlasný klášter  v Neustifftu s možností ochutnávky místních specialit a místního vína. Cyklistický den můžeme ukončit v historickém „Havlíčkově" Brixenu. Havlíček byl zde sice ve vyhnanství, ale skvělé klima jeho nemocné ženě i jemu v podstatě prodloužilo život. Návrat autobusem na hotel, zdatnější mohou přes Elvas a Natz na kole.

3. den: na kole přejedeme po náhorní rovině přes Natz, Elvas a sjedeme do Brixenu a dále po cyklostezce kolem řeky Eisack přes malebný Klausen a dále údolím jablek a vína se starými obrannými hrady do historického Bolzana (možná prohlídka). Před Bolzanem možnost výjezdu lanovkou na Bauernkohlern s výhledy (jízdenka není v ceně). Z Bolzana návrat autobusem na hotel.

4. den: autobusem přejedeme do  Sand in Taufers - prohlídka hradu (vstupné není v ceně), pro zájemce možný výjezd lanovkou na Speikboden a po cyklostezce do Brunecku (prohlídka historického centra) a přes Kiens s barokním hradem Ehrenburg, kolem řeky Riens do Muhlbachu a Schabsu. Výjezd na hotel autobusem nebo na kole.

5. den: autobusem přejedeme k jezeru Durrensee (nedaleko Cortiny), odtud údolím řeky Riens přes Toblach a po Pustertálské cyklostezce do Brunecku. Zde ukončíme náš zájezd u Aquareny Cron4. Možnost koupání. Večer odjezd přes Rakousko a Německo do ČR.

6. den: v nočních až ranních hodinách návrat do odjezdového místa v ČR. 

Pro milovníky horských kol a volných terénů (MTB) možnost vlastního programu - mnoho skvělých tras s výjezdem do přírody přímo od hotelu Waldesruh. Doporučené trasy na místě.

Ubytování a stravování

Viums - hotel Waldesruh*** – ubytování v rodinném hotelu, velké příjemné pokoje dvou nebo třílůžkové, všechny pokoje s příslušenstvím (koupelna+WC), ručníky a osušky jsou na pokojích, připojení WiFi – bezplatné, báječná polopenze - snídaně formou švédských stolů a večeře 4 chody – předkrmy tyrolské a italské speciality. Majitelka hotelu se přímo stará o spokojenost se stravou a ubytováním. U hotelu k dispozici nově rekonstruovaný bazén na plavání.

Cena zahrnuje

autobusová doprava komfortním busem zahraniční výroby vč. přepravy kola (zaplachtovaný přívěs s držáky na kola), ubytování, polopenze, pobyt. taxa, průvodce, informační materiály.

Nástupní místa

Praha a dále možná místa po trase na České Budějovice nebo Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol