Aktivní dovolená pro celou rodinu

Sardinie na kole

Termín: 06.09.2018 - 16.09.2018, 11 dní
Cena od: 14 490 Kč

Foto: CK Nomád

Prosluněná Sardinie, perla Středozemního moře, jiná než Korsika, ale stejně půvabná, s úchvatnými útesy při pobřeží, s nádhernými silničkami, kde Vám přes cestu přeběhnou stáda ovcí a prasátek. Historii nám připomenou zachovalé nurágy z doby bronzové. Koupání a víno Sardinie!

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár nad Sázavou - Palau. Autobusem přes Rakousko do Itálie, trajektem z Livorna na Sardinii. Na kole k Golfo Aranci. Ubytování u Palau.

3.den: Porto Cervo. Cykloetapa podél smaragdového pobřeží Costa Smeralda, nádhernou krajinou žulových skal zasazených v pronikavé zeleni, s bělostnými plážemi s průzračnou vodou, do luxusního Porto Cervo. Nejkrásnější přístav na Sardinii s milionářskými plachetnicemi.

4.den: La Maddalena. Koupání u Palau či volitelně trajektem z Palau na Napoleonův ostrov La Maddalena, na kole okolo ostrova s plážemi, pahorky a odstíny azurově modré barvy.

5.den: Capo Testa. Okružní trasa do Santa Tereza - fénického města a příjemného letoviska s věží a ostrůvky. K nejsevernějšímu bodu ostrova a po úzké šíji na Capo Testa - skalnatý výběžek s bizarními skalisky, možnost pěší túry.

6.den: Alghero. Autobusem k Codrongianos - krásný středověký kostelík Santa Trinita di Saccargia, dále ke Capo Caccia s jeskyní Grotta di Nettuno. Prohlídka největší jeskyně na pobřeží Středozemního moře, 1200 m dlouhé s krápníky, krasovými sloupy, jezírky a plážičkami. Na kole dále do Alghero - prohlídka krásného historického městečka s mnoha památkami v katalánském duchu na západním pobřeží. Věže, promenády, úzké uličky, gotické kostely.

7.den: Nuoro - Budoni. Autobusem kolem nurágů z doby bronzové do Nuoro - prohlídka. Mt.Ortobene, výhled do kraje. Budoni s vyhledávanými plážemi, koupání.

8.den: Cala Gonone. Autobusem do Dorgali. Na kole do Cala Gonone. Překrásný výhled na záliv Orosei. Malebné letovisko Cala Gonone na úpatí vyhaslé sopky, koupání. Volitelně pěšky nebo na loďce na jih do Cala di Luna - nejromantičtější azurová zátoka a bělostná pláž s příkrými skalami a středomořskou vegetací - známá z mnoha filmů.

9.den: Posada. Příjemný cyklookruh na jih od Budoni. Přes Brunella do přímořského historického městečka Posada s pevností Faya a plážemi s bílým pískem. Podél pobřeží potom zpět.

10.-11.den: Olbia - Žďár nad Sázavou. Zpět do Olbie, trajektem do Livorna. Přes Rakousko domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, trajekt na Sardinii a zpět, přeprava kol, polopenze (polní kuchyně), 8x ubytování v kempech (za příplatek 2-lůžkové pokoje chat a bungalovů), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
12.6.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Frčíme)

Východní Sardinie na kole

Itálie
31.7.2024 - 10 dní
23 900 Kč
 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
4.9.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Mamut tour)

Toskánsko na kole – Elba

Itálie
12.9.2024 - 8 dní
15 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Sardinie na kole

Itálie
23.9.2024 - 10 dní
25 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol