Aktivní dovolená pro celou rodinu

Gargáno na kole (a ostrovy Termiti)

Termín: 14.09.2018 - 23.09.2018, 10 dní
Cena od: 10 490 Kč

Foto: CK Nomád

Z pohodlí mobilhomů u moře cyklistika po pobřeží s křišťálově čistým mořem, divokou krajinou původního lesa s výhledy na strmé skály a vápencové útvary v moři. Koupání, prohlídka tajemných jeskyní a výlet na ostrovy Tremiti. Na kole věhlasnými poutními místy a kolem normanských pevností. Odpočinek v kavárničkách při projížďce malebnými městečky.

Program zájezdu

1.-3.den: Žďár n.S., Vieste, Peschici, Rodi Garganico. Autobusem přes Rakousko do Itálie na poloostrov Gargáno. Na kole od středověkého městečka Vieste uprostřed olivových hájů s úzkými uličkami, hradem a katedrálou. Dominantou pobřeží je erozí vytvořený monolit Pizzomunno. Podél pláží vstoupíme kamennou bránou do nejhezčího městečka Gargána - bílého Peschici na strmé skále, působícího jako jednolitá pevnost. Město složené z bílých domů a schodů do nebe s výhledy na přístav. Na kole do Rodi Garganico na skále s historickým jádrem. Ke koupání zvou písečné pláže pod městem.

4.den: Foresta Umbra. Na kole se projedeme klikatými silničkami klidem rezervace „Lesa stínů“ - Foresta Umbra. Výjimečný celek původního zalesnění, nádherné přírodní scenérie, rozmanité druhy volně žijící zvěře. Výhledy na pobřeží a krasová údolí. Odpočineme si na dubových lavicích odpočívadel a zaposloucháme se do zvuků uzavřeného světa pralesa.

5.-6.den: Koupání, (*výlet na ostrovy Tremiti či k jeskyním). Volný den s koupáním a odpočinkem. *Volitelně výlet lodí na ostrovy Tremiti (asi 30 EUR/os.) a do pobřežních jeskyní (asi 20 EUR/os.). Pohádkové ostrovy Tremiti v křišťálovém moři nabízí zátoky se skalními útvary a jeskyně, majáky ale i nepřekonatelné koupání. Opevněný klášter na ostrově San Nicola, průzračné moře umožňuje obdivovat podmořský svět této rezervace a jeskyně ostrova San Domino. Projížďka lodičkou do vápencových jeskyní s výhledy na poloostrov a erodovaná skaliska - ikonu Gargána. Názvy jeskyní vycházejí z jejich tvaru či místní legendy.

7.den: San Giovanni Rotondo, Monte S. Angelo, Manfredonia. Výlet do horského městečka San Giovanni Rotondo s hrobkou svatého mnicha Padre Pio s Kristovými stigmaty. Antickou cestou do nejvýše položené obce Monte S. Angelo s proslulou svatyní zjevení archanděla Michaela. Historické jádro, zvonice, věž a impozantní zbytky normanského hradu. Projdeme se uličkami starobylé Manfredonie kolem hradeb k pevnosti Castello Svevo s mohutnými baštami.

8.-10.den: Jezera Gargána - Žďár n.S. Busem podél romantického pobřeží na sever Gargána, s výhledy na obranné středověké věže a jeskyně. Na kole mezi velkými slanými jezery Lago di Varano a Lago di Lesina, která jsou oddělená od moře dlouhou dunou. Rozloučení s mořem, odjezd domů.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, polopenze (polní kuchyně), 7x ubytování v kempu s bazénem a hřišti (za příplatek ve 4-lůžkovém mobilhomu s dvěma oddělenými ložnicemi, taxa a úklid v ceně), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
12.6.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Frčíme)

Východní Sardinie na kole

Itálie
31.7.2024 - 10 dní
23 900 Kč
 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
4.9.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Mamut tour)

Toskánsko na kole – Elba

Itálie
12.9.2024 - 8 dní
15 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Sardinie na kole

Itálie
23.9.2024 - 10 dní
25 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol