Aktivní dovolená pro celou rodinu

Jižní Švédsko a Öland na kole

Termín: 18.08.2018 - 26.08.2018, 9 dní
Cena od: 12 690 Kč

Foto: CK Nomád

Za neuvěřitelným klidem do země Vikingů - Švédska. Na kole zemí jezer, lesů, skalnatého pobřeží a rybářských osad, mostů i dávné historie. Křišťálově čistá jezera a pohádkové ostrovy i exotika prehistorických megalitů v Ales stenar. Cyklistika ostrovem Visingsö a poloostrovem Kullen, po březích jezer Vättern a Vänern, podél unikátního Göta kanálu a nedotčenou přírodou ostrova Öland.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár n.S. - Kullen - Götaland. Přes Německo a lodí do Švédska. Dle času na kole divokou přírodou podél romantického pobřeží rezervace skalnatého poloostrova Kullen a pěšky k majáku s vyhlídkou. Busem do jezerní oblasti Švédka na pomezí Götalandu.

3.den: Vättern - Alvastra - Göta kanál - Vreta - Roxen. Busem po břehu průzračného ledovcového jezera Vättern k ruinám kláštera Alvastra. Na kole podél technické památky - Göta kanálu za čokoládou Cloetta, k opatství Vreta s hroby švédských králů až k jezeru Roxen, kde je neuvěřitelné schodiště zdymadel.

4.den: Vänern - Vättern. Busem k největšímu švédskému jezeru Vänern a na kole nejoblíbenější cyklistickou trasou podél Göta kanálu. Nenáročná cyklistika vesničkami a lesy podél jezer a říček s loďkami a zvedacími mosty k jezeru Vättern do Karlsborgu s rozsáhlou pevností Karlsborgs Fästning.

5.den: Göteborg - ostrov Tjörn. Göteborg - druhé největší město Švédska: centrum, třída Kungsportsavenyn, operní scéna i městské muzeum s vikingskou historií. Busem malebným krajem útesů a členitého pobřeží Bohuslän a po mostě na ostrov Tjörn s kamennými kruhy z doby bronzové. Na kole do městečka jachet, muzea akvarelů a usměvavého kostela v Skärhamn. Pohodovými silničkami ostrova, starobylé farmy, majáky a výhledy na moře.

6.den: Jönköping - Gränna - Visingsö. Univerzitní Jönköping: kostel Sofiakyrkan a stará radnice. Na kole buď podél jezera Vättern do kraje lízátek Gränna s malebnými domečky a skanzenem, nebo lodí (80 SEK) na perlu jezera - překrásný ostrov Visingsö s ruinami středověkého hradu, kostely a majákem s báječnou vyhlídkou. Variantně dále na kole podél jezera Vättern.

7.den: Götaland - Öland. Autobusem na jih a po obřím mostě na úžasný ostrov Öland - letní královské sídlo v paláci Solliden se zahradou. Zřícenina mohutného hradu a vikinská kamenná loď v Borgholmu. Na kole na východ krajinou vřesovišť, mezi dřevěnými větrnými mlýny ke kruhovému opevnění z doby železné v Graborg. Skanzen Himmelsberga.

8.-9.den: Kalmar - Ales stenar - Žďár n.S. Malebný historický Kalmar se zámkem a starým městem. Autobusem k tajemné obdobě Stonehenge - vikingské megalitické lodi v Ales stenar. Trajektem do Německa a autobusem zpět domů.

Cena zahrnuje

doprava autobusem, přeprava kol, trajekt do Švédska a zpět, polopenze (polní kuchyně), 6x ubytování v kempu (za příplatek 4-lůžkové chatky s kuchyňkou), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Ústí nad Labem

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

Norsko
28.6.2024 - 12 dní
26 940 Kč
 (CK Extrem Tour)

Dánsko na kole

Dánsko
13.7.2024 - 9 dní
14 900 Kč
 (CK Bondo)

Velká skandinávská pouť na kole

Finsko, Norsko, Švédsko
1.8.2025 - 17 dní
56 940 Kč
 (CK Bondo)

Lofoty na kole

Norsko
6.8.2025 - 12 dní
39 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol