Aktivní dovolená pro celou rodinu

Kolem Bodamského jezera na kole

Termín: 07.07.2018 - 11.07.2018, 5 dní
Cena od: 8 890 Kč

Foto: CK Nomád

Pohodová cyklistika s častými možnostmi koupání v azurové vodě. V příjemném klimatu po březích jezera na pomezí tří států, jednou z nejkrásnějších nenáročných cyklostezek pod vinnými svahy a přes historická města. Nejmohutnější evropské vodopády, stopy českých dějin v Kostnici, hrady a zámky, památky UNESCO, ochutnávky vína, ostrovy Mainau a Reichenau.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár nad Sázavou - Schaffhausen - Kreuzlingen. Přes Německo k Rýnským vodopádům: nejmohutnější vodopády Evropy. Na kole ostrov Reichenau s románskými kostelíky a „květinový” ostrov Mainau. Přes Kostnici do Kreuzlingen.

3.den: Po jižním břehu jezera. Autobusem do Rorschachu. Na kole po jižním břehu jezera po švýcarských cyklostezkách kolem zámků přes Arbon a Romanshorn do Kreuzlingen. Dále na kole do středověkého Stein am Rhein, nebo volitelně prohlídka Kostnice - skvrny českých dějin. Historické centrum města s gotickými domy. Radnice, Husův dům a památník, chrám Panny Marie.

4.den: Po severním břehu jezera z Lindau do Kostnice. Autobusem do starobylého města Lindau. Přístav s věží a plastikou lva, gotický kostel sv. Štěpána, štítové domy. Na kole do Friedrichshafenu, města hraběte Zeppelina s muzeem a zámkem. Malebný Meersburg - centrum vinařství s hrázděnými domy a zámkem. Trajektem do Kreuzlingenu.

5.den: Kreuzlingen - Žďár nad Sázavou. Podél švýcarského pobřeží Bodamského jezera do města hudebních festivalů s tajuplnou historickou atmosférou Bregenz - krátká prohlídka města, přejezd přes Německo domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 2x trajekt přes jezero, 3x ubytování ve 2-lůžkových pokojích hotelu se snídaní, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Pardubice, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol