Aktivní dovolená pro celou rodinu

Pohodlně údolím Altmühltal k Dunaji

Termín: 19.07.2018 - 22.07.2018, 4 dny
Cena od: 6 390 Kč

Foto: CK Nomád

Bez nočních přejezdů nenáročnou - nejlépe hodnocenou cyklostezkou v údolí Altmühltal. Romantická krajina jezer. Panoramatická cesta meandry řeky, středověkými městy s kamennými hrady podél dávných opevnění Římské říše i pod bílými vápencovými skalami se zkamenělinami. Oblastí starobylých pivovarů, pohostinnosti a skvělých služeb až k rezervaci průlomu Dunaje s obrovitými útesy. Tyto cyklovýlety jsou opravdovou pohodou a zážitkem.

Program zájezdu

1.den: Žďár n.S. - Altmühlsee - Gunzenhausen. Autobusem do Německa na cyklostezku podél poklidného toku řeky Altmühl se zelenými loukami a nulovým převýšením. Na kole pohádkovou krajinou kolem Altmühlsee a chráněnou oblastí „ptačích lagun“ na jezeře. Kolem zbytků římských opevnění projedeme bránou s věží do starobylého centra Gunzenhausenu s hrázděnými domy a středověkou kruhovou věží Färberturm.

2.den: Altmühlsee - Brombachsee - Weissenburg. Na kole okolo Bromacherských jezer. Odpočinek, koupání nebo volitelně plavba přes jezero největším evropským trimaranem. Pohodově na kole branou do přírodního parku Altmühltal z Pleinfeld po francké jezerní stezce přes Ellingen s krásným zámkem Řádu rytířů do historického Weissenburgu: Ellingerská brána a staré město pod obrovitou pevností Wülzburg, římské lázně a muzeum s pokladem.

3.den: Treuchtlingen - Pappenheim - Eichstatt - Kipfenberg. Busem zpět k řece Altmühl na panoramatickou cestu údolím do města termálních pramenů Treuchtlingen. Na kole hlubšími údolími řeky s meandry mezi bílými skalami, přes Pappenheim se starým a novým zámkem pod stejnojmenným kamenným hradem. Atmosféra středověkých uliček, francké speciality. Do univerzitního Eichstattu s pivovarem, velkou katedrálou a malebnými náměstími. Dominantou města je hrad Willibaldsburg s muzeem jurských zkamenělin (jedinečný archeopteryx). Busem do středu Bavorska s římskou historií - města Kipfenberg pod majestátním hradem.

4.den: Beilngries - Kelheim - Weltenburg - Žďár n.S. Na kole z Dietfurtu, nebo od zámku Hirschberg na ostrohu nad příjemným Beilngries do širokého údolí soutoku Altmühl s kanálem Main-Dunaj. Kolem zámku Rosenburg a rytířského hradu Prunn do středověké atmosféry Essing s dlouhým vlnitým dřevěným mostem. Kelheim s pivovary a starým městem s hradebními branami na soutoku Dunaje a Altmühl. Dominantní kruhová Hala osvobození proti Napoleonovi. Nejstarší bavorský klášter Weltenburg s původním klášterním pivovarem nad úchvatnou skalou průlomu Dunaje s vysokými útesy s jeskyněmi (možnost plavby lodí). Busem zpět domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 3x ubytování v hotelu se snídaní (2-lůžkové pokoje s příslušenstvím), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.5.2024 - 3 dny
5 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Lechtalské Alpy

Německo, Rakousko
26.6.2024 - 5 dní
12 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

Itálie, Německo
2.7.2024 - 6 dní
17 800 Kč
 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol