Aktivní dovolená pro celou rodinu

Murskou cyklostezkou do Slovinska

Termín: 07.08.2018 - 12.08.2018, 6 dní
Cena od: 7 390 Kč

Foto: CK Nomád

Cyklostezka podél řeky Mur patří k nejhezčím cyklostezkám pod mohutnými vrcholy Alp. Putování údolím podél řeky malebnou krajinou s historickými městečky Štýrska, s návštěvou kulturního centra Rakouska, sady a vinicemi nejteplejší části Rakouska až do termální oblasti vinných sklípků a historických unikátních vodních mlýnů ve Slovinsku nejrozmanitější cyklostezkou s mírným sklonem.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár n.S. - Murau - Fohnsdorf. Autobusem kolem horské dráhy Semmering do údolí řeky Mur. Na kole z Murau přes pivovarnické muzeum údolím pod ruinami kamenných hradů v Teufenbachu a Frauenburgu. Kolem nejstaršího termálního pramene ve Štýrsku, Judenburgem se 76 m vysokou věží z 15. století. Termální lázně ve Fohnsdorfu.

3.den: Knittelfeld - Leoben. Cyklistika po proudu řeky z malebného Knittelfeldu kolem oválu ve Spielbergu (Formule 1). Okolo benediktinského opatství v Seckau k městu Leoben s pivovarem Gösser.

4.den: Bruck an der Mur - Frohnleiten - Stubing. Z historického Bruck/Mur krásnými lesními úseky okolo farem a sadů do starobylého Frohnleiten. Kolem vodní jeskyně Lurgrotte ke skanzenu ve Stubing.

5.den: Graz - Mureck. Prohlídka Grazu (UNESCO): historické centrum, zámek Eggenberg a téměř nedobytná pevnost Schlossberg. Na kole vinicemi a slunečnicovými poli. Mureck: přírodní park a mlýn na Muře, kde řeka určuje společnou hranici se Slovinskem.

6.den: Bad Radkersburg - Radenci - Murska Sobota - Žďár n.S. Přejedeme pod vinicemi do Slovinska a kolem hraničního města Gornja Radgona s vinnými sklípky a zámkem dále do lázeňského Radenci. Unikátní plovoucí mlýn v Ižakovci a funkční mlýn ve Veržej. Včelařské muzeum v Krapje. Murska Sobota se zámkem. Odpoledne přejezd přes Maďarsko a Slovensko zpět domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 3x polopenze na místě, 4x ubytování ve 4-lůžkových chatkách (2-lůžková chatka za příplatek), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol