Aktivní dovolená pro celou rodinu

Porýním za vínem, hrady a romantikou

Termín: 11.07.2018 - 16.07.2018, 6 dní
Cena od: 7 990 Kč

Foto: CK Nomád

Nechte se při lehké cyklistice očarovat jedním z nejromantičtějších historických regionů Evropy - v údolí středního Rýna (UNESCO) s mýty Loreley a Nibelungů a středověkými vinařskými městečky. Ochutnejte proslulé víno v hrázděných restauracích pod mocnými hrady a zámky v krajině, kam básníci a myslitelé vždy jezdili za inspirací.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár n.S., Meinz - Bacharach. Busem do Mohuče s velkolepou katedrálou a starým městem. Na kole kolem hradu Klopp a legendární Myší věže v Bingen, ochutnávka vína. Nejkrásnějším úsekem porýní (UNESCO). Zříceniny, zámky a hrady loupeživých rytířů Reichenstein, Sooneck a další.

3.den: Bacharach - St.Goar - Koblenz. Středověká atmosféra historického Bacharachu (UNESCO). Na kole pod hrady Stahleck a Gutenfels a přes opevněné město věží a vína Oberwesel. Bájné Loreley s vílou, která v nejužším místě Rýna zpívala lodníkům. Idylické St. Goar s hrady Katz a Rheinfels na skále. Boppard se zachovalým římským opevněním. Pod hrady Marksburg (UNESCO) a Stolzenfels do Koblenz s kostely, historickými domy a s impozantní pevností Ehrenbreitstein u přítoku Mosely. Deutsches Eck s monumentální jezdeckou sochou.

4.den: Koblenz - Bad Breisig. Na kole kolem zámků v Engers a Neuwied. Kulatá věž je dominantou středověkého Andernachu s mohutnou bránou Rheintor, hradbami a unikátním největším studenovodním gejzírem. Hrad Rheineck u lázeňského Bad Breisigu s hrázděnými domy. Možnost výletu na kole k sopečnému jezeru Laacher See.

5.-6.den: Bad Breisig - Bonn, Žďár n.S. „Zlatou Mílí“ naší cyklotrasy se zámkem Arenfels a s hrady Dattenberg a Ocknefels. Mezi vinicemi k ústí divoké řeky Ahr nebo do Remagenu se slavným mostem (známým z filmu) a na kole až do Bonnu: Beethovenův rodný dům a další, poslední ochutnávka Rýnského vína. Možnost výletu na kole romantickým údolím pod zříceninou a bájnou skálou Drachenfels, kde hrdina eposu o Nibelunzích zabil draka.

Cena zahrnuje

Doprava autobusem, přeprava kol, 3x ubytování ve dvoulůžkových pokojích hotelu se snídaní, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Pardubice, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol