Aktivní dovolená pro celou rodinu

Neziderské jezero na kole

Termín: 07.09.2018 - 09.09.2018, 3 dny
Cena od: 3 980 Kč

Foto: CK Cyklotur

Pohodová cyklistika kolem jedinečného stepního jezera na pomezí rakousko-maďarských hranic. Tato vodní plocha, mnohdy označovaná jako klenot spolkové země Burgenland, je zapsána na seznam UNESCO. Nekonečné pásy vinic, kouzelné vinařské vesničky, vzácná květena, množství ptačích druhů, příjemně teplé, mělké jezero.

Program zájezdu

1. den: Odjezd po půlnoci s ranním příjezdem do rakouského města Wiener Neustadt - prohlídka historického centra, jehož symbolem jsou dvě věže - Reckturm a Vodárenská. Složení kol a etapa do hlavního města spolkové země Burgenland Eisenstadtu - významné vinařské středisko, město J. Haydna, barokní zámek Esterházyů. Dále přes Trausdorf, St. Margarethen do Rustu - půvabné město na západním břehu jezera poutá pozornost zachovalým historickým jádrem s řadou renesančních a barokních budov.

2. den: Morbisch - bíle omítnuté domy s květinovou výzdobou vytvářejí neopakovatelnou atmosféru této vesnice u hranic s Maďarskem, kde se vyrábí výtečné bílé víno. Přejezd do Maďarska Fertörakos - vyhlídka na jezero, bývalý lom přeměněný na koncertní sál, Sopron - jediné maďarské město s kompletně zachovaným středověkým jádrem s hradbami, gotickými domy, kostely a kláštery, Fertöd - jeden z nejkrásnějších a největších barokních zámků Maďarska, s využitím trajektu návrat na ubytování.

3. den: Podél jezera severním směrem přes Purbach - městečko s Tureckou bránou a s množstvím vinných sklepů, do Neusiedl am See - zemědělské centrum, muzeum věnované místní fauně a flóře. Po východním břehu jezera přes nejvyhledávanější letovisko Podersdorf - dlouhé molo s přístavem a majákem. Naložení kol a dojezd do Hradce Králové v nočních hodinách.

Etapy jsou většinou rovinaté po asfaltových cyklostezkách a vedlejších silnicích.
Denní etapy: 50, 85, 50 km

Ubytování

2x v penzionu v Rustu (2-4lůžkové pokoje)

Stravování

2x snídaně

Cena zahrnuje

2x ubytování, 2x snídani, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)
10 990 Kč 9 590 Kč
 (CK Vlha)

Bukové hory na kole s termály

Maďarsko
27.4.2024 - 5 dní
13 400 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Cyklotur)

Pováží na kole – Trenčín

Slovensko
21.8.2024 - 5 dní
7 980 Kč
 (CK Cyklotur)

Maribor – Ptuj – Varaždin na kole

Chorvatsko, Slovinsko
21.8.2024 - 5 dní
12 460 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol