Aktivní dovolená pro celou rodinu

Vysoké Taury na kole

Termín: 04.07.2019 - 07.07.2019, 4 dny
Cena od: 9 540 Kč

Foto: CK Bondo

Vysoké Taury jsou nejdelší a nejmohutnější horský systém rakouské části Východních Alp. Tvoří tak jakousi páteř Rakouských Alp. Hřeben s celkovou délkou 200 km nemá v celých Východních Alpách konkurenci. Celá oblast je bohatě zaledněna. Etapy jsou opravdu pohodové a houpou se víceméně po rovině nebo mírně padají z kopce. Trasy vedou četnými údolími Vysokých Taur a s podporou autobusu si projedeme ta nejkrásnější místa. Pohybovat se budeme převážně podél řeky Salzach. Kdo však chce, může si odskočit z údolí do kopců a dát si pořádně do těla, cyklotrasy máme pro všechny.

Většinou se držíme zelené tabulky „Tauernradweg“. Začínáme pěší prohlídkou Krimmelských vodopádů, jedněch z největších v Evropě. Pojedeme cyklostezkou údolím Ahrntal podél řeky Krimmler Ache. V Mittersilu můžeme navštívit muzeum obchodní cesty napříč Vysokými Taurami. Cyklostezky nás zavedou do starého keltského městečka Hallein. Jméno městu a řece Salzach dala sůl (keltsky hall, německy Salz), jejíž těžba patřila po staletí k největším bohatstvím regionu. Sůl zde těžili již Keltové před 2500 lety. Řeka Salzach nás dovede k Salcburku, jednomu z nejvýznamnějších měst Rakouska, obklopenému horami Mönchsberg, Kapuzinerberg a Gaisberg. V jeho centru a okolí je vybudována síť cyklostezek o celkové délce 135 kilometrů. V Salzburku navštívíme Getreidegasse - výkladní skříň města s měšťanskými domy z 15. až 18. století, kde se nachází i rodný dům W. A. Mozarta.

Program zájezdu

1. DEN | Odjezd z ČR

Přejezd na noc do Rakouska

2. DEN | Kamenné moře Steinernes Meer

Přesun busem do Rakouska. Na kole podél řeky Saalach, která si razí cestu „Kamenným mořem" (Steinernes Meer) přes alpská městečka Lofer a Saalfelden do Kaprunu.

3. DEN | Krimmelské vodopády

Busem ke Krimmelským vodopádům, z kopce a po rovině širokým údolím Pinzgautal podél hlavního hřebene Vysokých Taur do Mittersilu, delší etapa kolem Zellerského jezera.

4. DEN | Soutěska Liechtensteinklamm

Po cyklostezce podél hřebene Vysokých Taur a řeky Salzach k soutěsce Liechtensteinklamm s prohlídkou a přes St. Johan do Bischofshofenu, delší trasa přes Dienten pod masivem Hochkonig.

5. DEN | Přes Hallein do Salzburku

Od hradu Hohenwerfen mezi vápencovými masívy Tennengebirge a Hagengebirge do sedla Pass Lueg přes města Golling a Hallein do historického centra Salzburku, po prohlídce návrat do ČR.

Ubytování

Rodinný / mládežnícký penzión, dvoulůžkové pokoje.

Stravování

Rakouská polopenze poskytovaná penzionem, snídaně a večeře formou bufetu.

Cena zahrnuje

  • 3x ubytování dvoulůžkové pokoje
  • 3x rakouská polopenze
  • Doprava osob, zavazadel a kol
  • Služby průvodce
  • GPS cyklonavigace zapůjčení pro skupinky a mapky cyklotras
  • Poklad BONDO
  • Zákonné pojištění CK proti úpadku
  • Pojištění storna zájezdu 70 %, max. 12 000 Kč

Nástupní místa

Ústí nad Labem, Liberec, Turnov, Mladá Boleslav, Praha, Beroun, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol