Aktivní dovolená pro celou rodinu

Bondo Bohemia Tour Sever

Termín: 13.07.2018 - 22.07.2018, 10 dní
Cena od: 8 910 Kč

Foto: CK Bondo

Český ráj

V tomto romantickém kraji se snoubí rozmanitost přírodních krás s bohatými historickými památkami - hrady, zámky, lidovou architekturu. Hlavními dominantami kraje je hora Kozákov a zřícenina hradu Trosky. Nalézají se zde známá skalní města, především Prachovské skály, Příhrazské skály, Hruboskalsko a rybníky. Naše putování v Českém ráji povede místy, kde se natáčely mnohé české filmy a pohádky a i nám budou kulisou tajemná zakoutí mezi skalami a četné středověké hrady.

České Švýcarsko

Nedotčená příroda skalních měst, soutěsek, rozhleden a stolových hor, jež se rozprostírá při hranici s Německem a přiléhá k Labským pískovcům a Lužickým horám. Zdejší kraj je unikátní svou florou i faunou a samotný pobyt je blahodárnou oázou pro Vaše zdraví. Díky velmi čisté přírodě zde roste velké množství vzácných rostlin. Pro fanoušky cykloturistiky jsou zde desítky značených cyklotras s dostatkem zážitků.

Program zájezdu

1. DEN | Kolem skal

Příjezd do Českého ráje. Odpolední vyjížďka k rybníkům.
Krátká trasa 15 km

2. DEN | Úvod do pohádky

Projedeme se kouzelnými místy Českého ráje, jež byla kulisou pro známé české filmy a pohádky. Cestou navštívíme hrad Valečov (Lotrando a Zubejda), Kapli Sv. Anny na Vyskři a nejzachovalejší český středověký hrad Kost.
Kratší trasa 36 km, delší 46 km

3. DEN | S čerty nejsou žerty

Pohádka pokračuje, za čerty a kočičím princem se vydáme opět přes hrad Kost na mlýn Doroty Máchalové, dále do Rovenska pod Troskami (zvonice s obrácenými zvony), na rozhlednu Dubecko, zříceninu Rotštejn a zámek Hrubá Skála.
Kratší trasa 45 km, delší 65 km

4. DEN | Bájný princ Bajaja

Princ Bajaja, Princ a večernice či Nesmrtelná teta, to jsou pohádky naší etapy. Cyklotůra vede Podtroseckým údolím s pěti rybníky, hrad Valdštejn, Kopicův statek, rodinný statek Dvůr Borčice až na rozhlednu Čížovka u Kněžmostu.
Kratší trasa 39 km, delší 56 km

5. DEN | Exkurze do středověku

Cílem etapy jsou Dětenice, kde se ocitneme o několik století zpět u barokního zámku Dětenice. Můžete zde navštívit středověkou krčmu, prohlédnout si zámecký pivovar, podívat se na rytířský turnaj či vstoupit do Dětenického pekla Odpoledne přejezd do Českého Švýcarska.
Jedna trasa 41 km

6. DEN | Českou silnicí mezi Křinicí a Kamenicí

Kyjov, Kyjovské údolí, vyhlídka Pod Praporkem, Turistický most, Památník pochodu smrti, Hintermermsdorf, Museum Domek lesního dělníka, Zadní Jetřichovice, Česká silnice, Hrad Šaunštejn, Vysoká Lípa, Jetřichovice.
34 nebo 55 km

7. DEN | Pravčická brána

Česká silnice, Zadní Jetřichovice, Hluboký důl, Malá Pravčická brána, Mezní Louka, Pravčická brána, Hřensko, Janov, Kamenická Stráň, Dolský Mlýn, Jetřichovice, Rynartice, Akvadukt, Dolní Chřibská.
42 km nebo 52 km

8. DEN | Jetřichovické stěny

Doubice, Kyjovské údolí, Hintermermsdorf, Zadní Jetřichovice, Malá Pravčická brána, Vysoká Lípa, Jetřichovické stěny, Jetřichovice, Dolský Mlýn, Dolní Chřibská, Doubice.
24 km volitelně 50 km

9. DEN | Kyjovským údolím k pramenům Křinice

Kyjovské údolí, Kopec, Brtníky, Vlčí hora, Zahrady, Dymník, Krásná Lípa, Prameny Křinice, Větrný mlýn, Horní Podluží, Jiřetín po Jedlovou, Hrad Tolštejn, Malý Stožec, Dlouhá míle, Horní Chřibská, Chřibská, Spravedlnost, Doubice. Odpoledne odjezd domů.
37 km volitelně 53 km

10. DEN | Saské Švýcarsko

Mikulášovice, Tanečnice, Sebnitz, Lichtehein, Neumannmuhle, Lichtenhainer Wassertall, Winterstein, Hintermermsdorf, Mikulášovice
46 km

Ubytování

V penzionu, dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením.

Stravování

Polopenze poskytovaná penzionem, snídaně švédský stůl, teplá večeře výběr z více jídel.

Cena zahrnuje

  • 4x ubytování, 4x místní polopenze
  • Služby průvodce, mapky cyklotras
  • Zapůjčení GPS cyklonavigace

Nástupní místa

Vlastní. Individuálně lze za příplatek zajistit dopravu včetně kol.

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)

Labská cyklostezka

Německo
14.5.2024 - 3 dny
5 990 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol