Aktivní dovolená pro celou rodinu

Lago di Garda na kole

Termín: 17.06.2022 - 22.06.2022, 6 dní
Cena od: 11 500 Kč

Foto: CK Mamut tour

Tegernsee - průsmyk Mendola - Lago di Ledro - průsmyk Tremalzo - Arco - Toblino - Monte Baldo… Zájezd je vhodný spíše pro horská kola, i když svou trasu si najdou i majitelé kol trekových.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 5.30 hod. Výlet na kolech idylickou krajinou bavorského venkova se siluetou Alp v pozadí. Projížďka podél břehu atraktivního jezera TEGERNSEE s křišťálově čistou vodou (cca 40 km). Ubytování poblíž rakouského INNSBRUCKU.

2. den: Výjezd s koly pozemní lanovkou MENDELBAHN překonávající během 12 minut výškový rozdíl cca 850 m (max. stoupání 64%). Zdatní cyklisté mohou toto stoupání vyjet po 13 km dlouhé asfaltové silnici. Vyhlídková jízda z průsmyku MENDOLA (1 362 m) po cestách vedoucích mezi ovocnými sady do cíle v městečku TAIO (cca 40/45 km). Přejezd busem na ubytování k městečku Arco, do hotelu situovaného cca 7 km od Lago di Garda.

3. den: Přesun autokarem k malebnému jezeru LAGO DI LEDRO s průzračně čistou vodou. Vyložení kol. Panoramatická jízda po staré PONALSKÉ CESTĚ, původně smělé komunikaci pro automobily, dnes stezce pro pěší a cyklisty zasazené ve skalní římse s jedinečnými výhledy na Lago di Garda. Projížďka po severním břehu LAGO DI GARDA z Riva del Garda do Torbole (možnost koupání) a dále podél rozkvetlých oleandrů do romantického městečka ARCO se siluetou pozůstatků stejnojmenného hradu. Alternativně pro zkušené cyklisty s horskými koly možnost zahájení etapy (za podpory busu) v oblasti průsmyku TREMALZO (1 702 m), odkud se v nekonečných serpentinách vine stará vojenská cesta, dnes kultovní trasa všech bikerů, k Lago di Ledro (cca 30-45 km, možnost prodloužení). Nocleh.

4. den: Cyklovýlet z TIONE DI TRENTO údolím řeky Sarca přes vesničky Ragoli, Stenico a úchvatným kaňonem do Sarce. Krátká odbočka k fotogenickému jezeru TOBLINO s hradem vypínajícím se na ostrůvku nedaleko břehu. Průjezd po luxusní cyklostezce mezi vinicemi a jabloněmi zpět do hotelu (cca 50/55 km). Nocleh.

5. den: Minibusem včetně kol k chatě Graziani (1 620 m). Krajinově velkolepý sjezd jihovýchodním úbočím hřebene MONTE BALDO po vedlejších asfaltových silničkách a částečně šotolinových cestách s fascinujícím výhledem na jezero zpět do MALCESINE - nádherného městečka s křivolakými uličkami a působivou atmosférou. (cca 65 km). Možnost koupání. Noční přejezd.

6. den: Příjezd do Prahy v cca 6 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC včetně přepravy kol
  • 4x ubytování v hotelu*** (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky, TV a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x snídani
  • 3x večeři
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Rakovník, Praha, Beroun, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol