Aktivní dovolená pro celou rodinu

Sardinie na kole

Termín: 02.09.2022 - 11.09.2022, 10 dní
Cena od: 22 600 Kč

Foto: CK Vlha

aneb ostrovem nedotčených pláží a krásné přírody

Sardinie – druhý největší ostrov Itálie, který se tolik liší od zbytku celé země. Je to ostrov nuraghů – tajemných kruhových staveb, nádherných pláží, které obklopují celé pobřeží Sardinie. Někdy se jí přezdívá „evropský Karibik“. Divoké vnitrozemí ostrova s krásnou přírodou a jejími hrdými obyvateli, vynikající kuchyně a skvělá vína, to vše přímo vybízí k poznávání. Východní pobřeží ostrova, které je cílem tohoto zájezdu, to jsou především „karibské“ pláže na pobřeží Lido di Orri a v zálivu Golfo di Orosei. Ve vnitrozemí si dopřejeme dlouhých sjezdů z pohoří Genargentu a Supramonte až k moři. V Arbataxu si vyfotíme symbol této oblasti – známou červenou skálu. Pro poznání těchto zajímavostí a krás se kolo jeví jako nejlepší dopravní prostředek a k úžasným plážím zálivu Golfo Orosei (památka UNESCO) – se vypravíme na motorových člunech.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v závislosti na čase vyplutí trajektu (zřejmě v časných ranních hodinách), přejezd Rakouskem a Itálií. Noční trajekt na Sardinii.

2. den: Vylodění na ostrově Sardinie a přesun do místa prvního ubytování u města Arbatax. Ubytování v kempu a odpočinek po cestě.

3. den: Z kempu k červenému porfyrovému útesu v Arbataxu, pokračujeme přes Girasole do příjemného přístavního městečka Santa Maria Navarese, s krásnou pláží. Dále směrem na Baunei, odbočíme a prudkým sjezdem se dostaneme k výrazné skalní věži Pedra Longa. Zpět do kempu. Cca 40–55 km.

4. den: Autobusem do sedla (cca 1000 m n. m.) nad město Lanusei, vyložení kol a odtud do Gairo, kolem stolové hory Perda Liana, sjezd k přehradě Lago Flumendosa a přes městečko Villagrande, dlouhý sjezd až téměř do našeho kempu u moře. 35–75 km.

5. den: Z kempu pobřežím Lido di Orri ke „karibské“ pláži Cea, dále ke strážní věži Torre di Bari – která „střeží“ nádhernou pláž, případně až k pláži Musedu, a možnost občerstvení v baru Cucamonga u oblázkové pláže. Ti nejzdatnější si mohou dopřát MTB výjezd do hor nad touto částí pobřeží. Tato etapa je velmi variabilní. Cca 20–70 km.

6. den: Odpočinkový den. Zájemci mohou absolvovat plavbu motorovými čluny z přístavu Arbatax do zálivu Golfo di Orosei k jeho jedinečným plážím (plavba není v ceně zájezdu). Motorové čluny si po instruktáži řídíme sami a to nám poskytuje svobodu při poznávání této části, jinak těžko přístupného, pobřeží. Samozřejmostí je koupání na těchto „dokonalých“ plážích (Cala Goloritze, Cala Sisine, Cala Mariolu, Cala Luna). Golfo di Orosei je přírodní památka UNESCO.

7. den: Autobusem do sedla Genna Silana (1017 m) v pohoří Supramonte. Odtud možnost pěší túry do kaňonu Gola Su Gorropu (600 výškových metrů – tam i zpět cca 5 hodin chůze). Autobus bude čekat v sedle. Nejzdatnější zvládnou jak pěší túru, tak cykloetapu.

Cyklisté si sjedou po legendární panoramatické silnici SS 125 (Strada Orientale Sarda) přes město Urzulei (nebo Baunei) až do místa ubytování. Cesta vede převážně s kopce, nádhernou horskou krajinou mezi pastvinami s pasoucími se stády ovcí a krav (můžeme zde ochutnat a nakoupit sýry u místních chovatelů dobytka). Cca 50 km

8. den: Autobusem do sedla Passo di Caravai (1118 m) a odtud na kole přes sedlo Arcu Correboi (1246 m) a dále buď přes město Talana nebo Villagrande až do místa ubytování. Při této etapě si užijeme dlouhých sjezdů s panoramatickými výhledy z vrcholů hor až k moři. Cca 55–65 km.

9. den: Ukončení pobytu a autobusem přesun do přístavu Olbia a trajekt do Livorna.

10. den: Autobusem přejezd přes Itálií, Rakousko zpět do ČR. Příjezd v nočních hodinách.

Ubytování

Kemp je situován přímo u moře s krásnou písečnou pláží, na pobřeží Lido di Orri. Spíme v mobilních domech PRESTIGE, které jsou moderně vybavené a větší než standardní mobilní domy.

Cena zahrnuje

  • Doprava autobusem
  • Přeprava kol v cyklovleku
  • Trajekt na Sardinii
  • 7x ubytování v mobilních domech
  • Polopenze v místní restauraci
  • Informační materiály
  • Průvodce
  • Pojištění CK proti úpadku
  • DPH

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
12.6.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Frčíme)

Východní Sardinie na kole

Itálie
31.7.2024 - 10 dní
23 900 Kč
 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
4.9.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Kudrna)

Sardinie na kole

Itálie
6.9.2024 - 12 dní
20 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Toskánsko na kole – Elba

Itálie
12.9.2024 - 8 dní
15 300 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol