Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dog-skijöring a jízda se psím spřežením

Termín: 08.03.2018 - 11.03.2018, 4 dny
Cena od: 6 400 Kč

Foto: CK Kudrna

Neobvyklý způsob běžeckého lyžování se smečkou bílých samojedů

Sníváte o polárních výpravách a chtěli byste zažít pocit polárníka putujícího zasněženou krajinou se psím spřežením? Přinášíme vám nezapomenutelné zážitky s pravými severskými psy samojedy, kteří se řadí mezi nejstarší psí plemena a jako první stanuli na Jižním pólu společně s R. Amundsenem. Samojedi jsou velice přátelští, společenští, mírumilovní a pracovití psi dodávající plno pozitivní energie. Naučíte se pracovat se psem, který vám bude svěřen, sladíte s ním své tempo a vytvoříte běžecký tým. To vše v komorní skupince (do 6 osob) pod vedením zkušených a kvalifikovaných průvodců a musherů. Dog-skijoring je adrenalinový zimní sport. Člověk na běžkách je spojen bederním pásem a pružným vodítkem se psem, který ho táhne a ulehčuje mu tak náročný pohyb. Smečka bílých samojedů vám dodá dobrou náladu a v srdci zanechá smích, zážitky a pohodu!

Program zájezdu

1. Individuální příjezd do Pece pod Sněžkou, kde budeme mít sraz. Společně už vyběhneme na běžkách na hřebeny Krkonoš do naší základny na Lesní boudě. Naši chlupatí společníci nám vyvezou zavazadla na saních. Večer se seznámíme s jednotlivými samojedy a nahlédneme do hierarchie psí smečky. Povíme si něco o mushingu, o historii a vybavení používaném ve sportu psích spřežení.

2.–3. Podnikneme celodenní dog-skijöringové výpravy po hlavních hřebech Krkonoš. Každý pojede na běžeckých lyžích se svým vlastním psem, se kterým bude tvořit jeden tým. Rozdělíme se podle schopností i vlastností lidí i psů. Naučíme se spolupracovat a podporovat. Projezdíme nádherné lokality krkonošských hor a pokusíme se o zdolání naší nejvyšší hory Sněžky (1.602 m). Jízda se psem je o mnoho příjemnější, rychlejší a přináší mnoho zajímavých okamžiků.

4. Každý z nás si vyzkouší být musherem. Podnikneme několik vyjížděk po okruhu se saněmi taženými našimi psími společníky. Odpoledne se společně vydáme na cestu do našich domovů naplněni novými jedinečnými zážitky.

Ubytování a strava

3 resp. 4 noci strávíme ve stylové Lesní boudě ležící v nadmořské výšce 1.102 m kousek nad Pecí pod Sněžkou. Nocovat budeme ve 2lůžkových pokojích se společným sociálním zařízením. O naše nasycení a doplnění energie bude postaráno dvakrát denně, a to snídaní formou švédského stolu a gurmánskou večeří o třech chodech.

Cena zahrnuje

3x ubytování v horském hotelu s polopenzí, výjezd lanovkou, zkušeného průvodce a instruktora, obstarání psů, úvazek na psa

Nástupní místa

Pec pod Sněžkou

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol