Aktivní dovolená pro celou rodinu

Holandsko na kole – zemí větrných mlýnů, sýrů a grachtů

Termín: 19.07.2018 - 26.07.2018, 8 dní
Cena od: 9 900 Kč

Foto: CK Victoria

Pohodová hvězdicová cykloturistika krásným holandským venkovem s ochutnávkou sýrů, prohlídkou starobylých městeček i živých turistických center.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Brna ve 20 hod., z Prahy 22.45 hod. Noční přejezd přes Německo.

2. den: Z Utrechtu holandským venkovem přes Montfoort, Oudewater a Haastrecht do města sýrů, Goudy (radnice, nejdelší holandská katedrála). (57 km)

3. den: Z moderního města Almere po hrázi nebo vnitrozemím do Lelystadu (moderní mladé město postavené na vysušeném poldru, 5 m pod hladinou Severního moře; Muzeum poldrů a loděnice Batavia-Werf). Po další hrázi přijedeme do města Enkhuizen (v minulosti významný rybářský přístav). Busem do Goudy. (64-73 km.) Alternativně okruh z Goudy s využitím přívozů přes Krimpen a Kinderdijk (skanzen větrných mlýnů). (70 km)

4. den: Edam (prohlídka centra a návštěva sýrové farmy). Přes Volendam Monnickendam, stylový přístav Marken, Uitdam a Zaanstad do skanzenu větrných mlýnů Zaanse Schans. Busem do Goudy (40-64 km)

5. den: Z Delftu (porcelán, historické centrum - katedrála) po cyklostezce holandským venkovem do města Schiedam (starý přístav, náměstí s radnicí, grachty) a dále do Rotterdamu (hlavní obchodní centrum Holandska, druhý největší přístav na světě. Nejvyšší budova Beneluxu Maastoren a vyhlídková věž Euromaast). Pokračujeme poklidným venkovem mezi grachty a pastvinami přes Oud Verlaat a Moerkapelle do Goudy. (40-60 km)

6. den: Pobřežními dunami z Bloemendaal přes Zandvoort (býv. okruh F1), přímořská letoviska Noordwijk aan Zee, Katwijk aan Zee, lze odbočit do Leidenu (nejstarší univerzita v zemi, atraktivní centrum na starém rameni Rýna). Dunami pokračujeme přes přímořské letovisko Scheveningen (hotely, kasina a lázeňské domy, akvárium Sea Life) do Haagu (historické centrum - Binnenhof, sídlo vlády a parlamentu, radnice; Madurodam - Holandsko v miniaturách). Busem nebo na kole do Goudy. (50-63-98 km)

7. den: Po cyklostezce kolem kanálu z Diemenu do centra Amsterdamu (Rijksmuseum; hlavní třída Damark; náměstí Dam s Muzeem Madame Tussauds; Muzeum Vincenta van Gogha). Zpátky po cyklostezce přes Diemen a Muiden (zámek Muidersloot) do města Naarden (Muzeum a mauzoleum J. A. Komenského). (37 km i více) Odjezd do ČR.

8. den: Návrat do Prahy ráno, do Brna dopoledne.

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh se snídaní v hotelu u města Gouda
  • dopravu lux. autobusem z Brna a Prahy
  • přepravu jízdních kol v cyklovleku
  • služby sportovního instruktora CK, infomateriál
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Brno, Praha, (svoz do Brna na několika trasách za příplatek podle nástupního místa)

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)
17 840 Kč
 (CK Frčíme)

Belgie na lodi a na kole

Belgie
12.7.2024 - 10 dní
29 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
25.7.2024 - 10 dní
22 900 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
1.8.2024 - 10 dní
22 900 Kč
 (CK Frčíme)

Severní Holandsko na lodi a na kole

Nizozemsko
8.8.2024 - 10 dní
24 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol