Aktivní dovolená pro celou rodinu

Příroda jižního Norska

Termín: 20.07.2018 - 29.07.2018, 10 dní
Cena od: 12 950 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Možnost výstupu na nejvyšší vrchol Skandinávie

Poznávací zájezd do země vysokých hor, hlubokých fjordů a modrých ledovců. Letní dny tu jsou příjemně dlouhé zpravidla s pěkným počasím. Zavedeme vás na nejkrásnější místa ve středním Norsku, ukážeme vám nádherné fjordy, divokou krásu hor, spoustu vodopádů, průzračná jezera, ledovce a severskou flóru i faunu.

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách, přesun přes Německo do Rostocku. Večer nalodění a noční trajekt Rostock – Trelleborg. Trajekt odplouvá ve večerních hodinách.

2. den: připlutí v ranních hodinách. Přesun do horské části jižního Norska. SVINESUNDSKÁ ÚŽINA – na ostrově Tjörn odpočinek a vycházka, možnost vykoupání.

3. den: HEDDAL – největší a nejzachovalejší norský sloupový kostel. TELEMARK * parkoviště Eidsborg 600 m. Túra k Havraní rokli a zpět, 4 hodiny. Trasa údolím Djupedalen s nádhernými výhledy ke slavné Havraní rokli, která se proslavila zvláštní termikou. Patří k nejvýraznějším turistickým atrakcím v jižním Norsku. Telemark je idylickou lesnatou a jezernatou krajinou. GEILO – malebné horské letovisko.

4. den: HARDANGERVIDDA * parkoviště Dyranut 1246 m. Túra či vycházka náhorní plošinou dle zdatnosti jednotlivých účastníků. Hardangervidda je největší náhorní plošinou v Evropě, leží v průměrné nadmořské výšce 1200 – 1400 m. VORINGSFOSSEN – vodopád, vycházka. EIDFJORDEN – trajektem přes fjord. VOSS – malebné město.

5. den: STALHEIMFOSSEN – vycházka podél romantického vodopádu. TVINNEFOSS – hezký závojový vodopád. SOGNEFJORD – fjord pozoruhodný svou délkou (přes 200 km) a svou hloubkou (přes 1200 m), trajekt Hella – Vangsnes. BREHEIMEN – parkoviště v údolí Jostedalen. Túra k ledovcovému splazu Nigardsbreen a zpět. Breheimen (Domov ledovců) je hornatá krajina s ledovci. Její jádro tvoří ledovec Jostedalsbreen, který je svou rozlohou největším ledovcem na evropské pevnině. Ubytování na konci fjordu Lustrafjorden.

6. den: JOTUNHEIMEN – výjezd na parkoviště Juvasshytta 1750 m. Vycházka k ledovci, případně možnost výstupu na nejvyšší vrchol Skandinávie Galhopingen s místním průvodcem. Jotunheimen (Domov obrů) je nejvyšším horským masivem severní Evropy. Je to také nejvíce navštěvovaná oblast, která je z velké části zaledněná, se spoustou jezer. LOM – dřevěný kostel, jeden z nejstarších v Norsku.

7. den: DALSNIBBA – vyhlídkový vrchol. Další cesta nese název Orlí. GEIRANGERFJORD – vyhlídka na vodopád Sedm sester. Lehká túra. Dál po silnici Trollů. NORDDALSFJORDEN – trajektem přes fjord. TROLLSTIGVEIEN – pozoruhodná silnice Trollů, zastávky na zajímavých místech. Vycházka. TROLLTINDAN – zastávka u úchvatné stěny Trollů. ROMSDALEN – pěkné údolí s mnoha vodopády.

8. den: RONDANE – výjezd na parkoviště Mysuseter – Spranget. Túra s přihlédnutím na zdatnost jednotlivých účastníků k malebnému jezeru Rondansvatner. Možnost půjčení kola či jízdy lodí po jezeře. Rondane je hodně navštěvované pohoří. Vysokohorská oblast je až na lišejníky chudá na vegetaci, je pokryta deskami z břidlice a štěrkem.

9. den: celodenní přesun přes Norsko a Švédsko. TANUM – vycházky ke skalním vitlyckým rytinám, 2 hodiny. Skalní kresby jsou zapsány na Seznamu památek UNESCO. Večer nalodění a noční trajekt Trelleborg – Rostock.

10. den: připlutí v ranních hodinách. Celodenní přesun přes Německo, návrat v podvečerních hodinách.

Ubytování

bungalovy, chatky. Jsou nutné vlastní spací pytle

Stravování

vlastní, k dispozici kuchyňky, někde mohou být pouze vařiče. Možnost objednání sterilovaných jídel v CK

Cena zahrnuje

přeprava, 7x ubytování, trajekty přes moře i fjordy podle programu a průvodce

Podobné zájezdy

 (CK Hoška Tour)
39 950 Kč
 (CK Hoška Tour)

Perly jižního Islandu – turistika

Island
16.6.2024 - 8 dní
39 950 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol