Aktivní dovolená pro celou rodinu

Murská cyklostezka

Termín: 19.06.2018 - 25.06.2018, 7 dní
Cena od: 8 950 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Od štýrského sýru k vínu a dýňovému oleji

Murská cyklostezka je mezi znalci známá jako nejrozmanitější cyklostezka podél řeky v Alpách. Vede mírně z kopce a je opravdovou lahůdkou pro cyklisty, kteří zde potkají nesčetné kulinářské destinace. Cyklotrasa začíná v národním parku Vysoké Taury a podél řeky Mur dovede cyklistu do kulinářského hlavního města Rakouska Grazu a do vinařské a termální oblasti na trojmezí hranic Rakouska, Slovinska a Maďarska. Jede se po asfaltových nebo dobře zpevněných cyklostezkách, případně po málo frekventovaných silnicích.

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu v jižních Čechách. Cyklotrasa (odpoledne): údolím k prameni řeky Mur ve Vysokých Taurách v hornatém, Lungau, zpět dolů do města St. Michal (jedno z nejslunnějších míst v Rakousku), celkem 45 km. Stoupání až k prameni řeky Mur není povinné. Mur je zde malým, ale hbitým potůčkem.

2. den: cyklotrasa St. Michael (1 075 m. n m.) – Murau, celkem 58 km. Trasa vede podél řeky Mur horskou oblastí Lungau – biosférická rezervace UNESCO, kraj plný jezer a vodopádů. Tamsweg – historické náměstí, krásný kostel a muzea.

3. den: Murau – Zeltweg, celkem 56 km. Podél řeky Mur do Unzmarktu, dál podle hradu Frauenburg.  Sauerbrunn – nejstarší minerální pramen ve Štýrsku. Již z dálky je vidět nejvyšší Judenburská městská věž v Rakousku. Zeltweg je dějištěm závodů Formule 1 na Red bull ringu. Pojedete údolím Nízkých Tauer.

4. den: Zeltweg – Oberaich. Celkem 68 km, možnost krácení. Přes Knittelfeld, St. Lorenzen a St. Michael stále údolím až do Leobenu (staré havířské a pivovarnické město – Stift Göss a Gösser) a Oberaichu. Romantická oblast Frohnleiten s hezkou přírodou. Staré farmy, ovocné sady a vysoké útesy.

5. den: Oberaich – Graz. Celkem 69 km, možnost krácení. Ve středověkém obchodním městě Brucku obrací řeka Mur svůj tok k jihu. Nejdříve vede cesta bezprostředně podél řeky, později po lehkém stoupání ve stinném lese přímým směrem do Grazu. Toto město už pro změnu má středozemní atmosféru. Zámek Eggenberg je spolu s historickým centrem v UNESCU.  Cestou si nenechte ujít návštěvu soutěsky Bärenschütz-klamm!

6. den: Graz – Mureck. Celkem 76 km, možnost krácení. Budete projíždět překrásnou krajinou především po málo frekventovaných silnicích a polních cestách mezi poli kukuřice a dýní. Kraj také vína a termálních pramenů. V Murecku objevíte zase vodní mlýny. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

7. den: návrat v ranních hodinách.

Ubytování

penzion, hotel

Stravování

snídaně. Možnost dokoupení večeří za 1 560,- Kč

Cena zahrnuje

přeprava, 5x ubytování, 5x snídaně a průvodce

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol