Aktivní dovolená pro celou rodinu

Kanárské ostrovy – Lanzarote na kole

Termín: 28.03.2018 - 04.04.2018, 8 dní
Cena od: 9 100 Kč

Foto: Kuba Kmínek, CK Kudrna

Cyklistika nebo MTB na ostrově ohňových hor

Patříte mezi teplomily, kterým je zima v našich zeměpisných šířkách dlouhá a hledáte cestičky, jak se i v chladnějším období trochu prohřát? Vězte, že Kanárské ostrovy jsou díky subtropickému klimatu ideální destinací pro zimní úniky do teplých krajin. V březnu je tady už příroda v plném květu a v říjnu není lepšího úkrytu před podzimní plískanicí. Vulkanické procesy zde vymodelovaly unikátní exotickou krajinku posetou různobarevnými sopečnými kužely, palmovými háji i vzácnou endemickou vegetací. Pro svou výjimečnost získal ostrov statut biosférické rezervace UNESCO. Za týden bohatě stihnete prozkoumat všechny krásy tohoto nevelkého kousku souše i polenošit na úžasných plážích. Kolo je k tomu věru ideální prostředek.

Naším výchozím bodem budou příjemné apartmány, kde budeme po celou dobu ubytovaní. Při úvodní celodenní vyjížďce vám průvodkyně ukáže celý ostrov a doporučí program na celý týden. Konkrétní náplň jednotlivých dnů pak bude čistě na vás. Pokud byste však s čímkoliv potřebovali poradit, pomoci, nebo zajistit dopravu, průvodkyně je vám nablízku. Zájezd je možné prodloužit o další týden či využít individuálních termínů po celý rok.

Program zájezdu

1. Přílet na Lanzarote, setkání s naší česky hovořící průvodkyní trvale žijící na LANZAROTE , transfer na ubytování a úvodní setkání v příjemné hospůdce.

2. Celodenní výlet jeepem s průvodkyní po celém ostrově. Dozvíte se o historii i přírodních zajímavostech, okouknete terén a cesty, vzdálenosti, hospůdky i opuštěné plážičky. Dostanete doporučení na trasy, spoustu užitečných informací a uděláte si vlastní představu o programu následujících dní.

3.–7. Individuální vyjížďky po ostrově inspirované tipy našich průvodců či dle vlastních představ.

8. Závěrečné koupání a rozloučení s ostrovním rájem, transfer na letiště a odlet do Prahy.

Návrh programu pro individuální vyjížďky:

  • Vulkány v NP TIMANFAYA a oblast fotogenických vinic La Gería. Můžete se podívat i na dno kráteru Volcán del Cuervo.
  • Jedinečné scenerie černočerných pláží a smaragdové jezírko v zálivu kráteru El Golfo a solisek Salinas del Janubio. Při vyjížďce do městečka Femes se trochu zapotíte, ale o to víc vám bude chutnat v hospůdce na vrchu kopce. Za návštěvu stojí též malebné městečko Yaiza.
  • Údolí tisíců palem a městečko Haría, kde si budete připadat jako v pouštní oáze. Stoupání na Mirador del Rio bude odměněno jedním z nejhezčích výhledů na celých Kanárských ostrovech. Parádním sjezdem se dostanete k plážím u vsi Arrieta.
  • Středověké město Teguise, ve kterém se zastavil čas. Divoká pláž Famara je mekkou místních surfařů, ale také idealním místem pro osvěžení ve vlnách oceánu či ochutnání vyhlášených rybích specialit v blízké rybářské vesničce.
  • Umělecká díla geniálního architekta, malíře a sochaře Césara Manriqua.
  • Plavbu malým trajektem na divoký polopouštní ostrov ISLA GRACIOSA s písečnými přesypy, sukulentní vegetací a nádhernými liduprázdnými plážemi.

Cena zahrnuje

transfery z a na letiště, 7x ubytování ve 2 či 4 lůžkovém apartmánu (jednolůžkový apartmán za příplatek 4.200 Kč), služby průvodce, společnou dopravu jeepem během prvního celodenního výletu, delegátské služby na telefonu v průběhu celého pobytu, pojištění léčebných výloh a zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

zpáteční letenku v ceně od cca 9.500 Kč včetně tax z Prahy a Vídně (příp. individuálně si můžete letenky zakoupit v ceně od 3.500 Kč včetně tax s nízkonákladovou leteckou společností z Německa), přepravu kola (můžete se sami rozhodnout, jestli si za příplatek cca 2.500 Kč dle sazebníku letecké společnosti kolo dovezete vlastní nebo sis jej za srovnatelnou částku půjčíte na místě)

Nástupní místa

Lanzarote

Podobné zájezdy

 (CK Extrem Tour)

Menorca na kole

Španělsko
15.5.2024 - 8 dní
19 880 Kč
 (CK Bondo)

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

Itálie
31.5.2024 - 10 dní
19 640 Kč
 (CK Vlha)

Elba na kole

Itálie
6.9.2024 - 10 dní
13 500 Kč
 (CK Bondo)

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

Itálie
6.9.2024 - 10 dní
19 640 Kč
 (CK Bondo)
19 640 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol