Aktivní dovolená pro celou rodinu

Regensburg a okolí na kole

Termín: 19.07.2018 - 22.07.2018, 4 dny
Cena od: 5 980 Kč

Donaustauf – památník Walhalla
Donaustauf – památník Walhalla
Foto: CK Cyklotur

Okolí historického města Regensburg nabízí nenáročné cyklostezky vedoucí podél tří řek a také po bývalé železnici krásnou přírodou a malebnými bavorskými městečky. Výhodou je ubytování na jednom místě v centru města.

Program zájezdu

1. den: Odjezd po půlnoci přes Prahu a Plzeň do Německa. Etapa po tělese bývalé železnice. Výchozím místem je obec Falkenstein s impozantním hradem. První část etapy mírně stoupá lesem a od Hirshenbühlu pak následuje 20 km dlouhé mírné klesání pěknou podhorskou krajinou přes Wenzenbach se zámkem až do Regensburgu (Řezno), ležícího na nejsevernějším ohybu řeky Dunaj. Během pobytu prohlídka historického centra (UNESCO) - gotický chrám sv. Petra, nejstarší kamenný most v Evropě s nádherným panoramatickým výhledem na město, radnice, zdobené měšťanské domy, zbytky městského opevnění s věžemi, zámecký komplex Thurn-Taxis.

2. den: Podél Dunaje do Kelheimu ležícího na soutoku Dunaje a Altmühlu. Procházka k impozantní kruhové stavbě Haly osvobození na vrchu Michelsberg. Projížďka lodí po jedné z nejromantičtějších částí Dunaje - soutěskou lemovanou bílými skalami (Břicho Dunaje) ke klášteru Weltenburg s nejstarším klášterním pivovarem na světě.

3. den: Tato etapa bude patřit pěkné přírodě a pohodovým cyklostezkám podél řek Regen a Naab ležících v oblasti severně od Regensburgu. První část vede proti proudu řeky Regen. Za městečkem Regenstauf přejedeme do Burglengenfeldu a podél řeky Naab přes Kallmünzse zříceninou hradu se vrátíme zpět do Regensburgu.

4. den: Pokračujeme opět podél Dunaje: Donaustauf - národní památník Walhalla tyčící se na terase nad řekou a připomínající athénský Parthenon. Wiesent, trhové město Straubing - Městská věž, z níž se otevírá krásná podívaná na město v Bavorském lese, vznosný cihlový farní kostel Sv. Jakuba. Odpoledne odjezd s příjezdem do Hradce Králové v nočních hodinách.

Nenáročná cyklistika po převážně asfaltových cyklostezkách a vedlejších silnicích, některé úseky lesní nebo šotolinové.
Denní etapy: 45, 75, 65, 58 km

Ubytování

3x hotel v centru Regensburgu, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím a TV (možné i 3lůžkové pokoje), příplatek za 1lůžkový pokoj 560 Kč/noc

Stravování

3x snídaně formou bufetu

Cena zahrnuje

3x ubytování, 3x snídani, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.5.2024 - 3 dny
5 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Lechtalské Alpy

Německo, Rakousko
26.6.2024 - 5 dní
12 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

Itálie, Německo
2.7.2024 - 6 dní
17 800 Kč
 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Hoška Tour)

Bavorské zrušené železnice na kole

Německo
4.7.2024 - 5 dní
8 350 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol