Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dánsko na kole

Termín: 31.07.2018 - 06.08.2018, 7 dní
Cena od: 9 480 Kč

Foto: CK Cyklotur

Celé Dánsko je protkané hustou sítí cyklostezek. My vás zveme na ostrov Fyn a severozápadní část ostrova Sjælland. Jsou to místa spojená s pohádkářem Hansem Christianem Andersenem či Shakespearovým Hamletem. Čekají vás malebná přístavní městečka s hrázděnými domy, písečné pláže, kouzelné zámky, katedrály, typická venkovská stavení i hlavní město Kodaň.

Program zájezdu

1.-2. den: Odjezd v podvečer z Hradce Králové. Noční přejezd Německa. Ráno příjezd do Dánska na Jutský poloostrov do Koldingu, který leží u stejnojmenného fjordu. Prohlídka města s bývalým královským hradem. Na kolech přejezd po mostě přes úžinu Malý Belt na ostrov Fyn. Po západním pobřeží přes rybářské vesničky, kolem písčitých pláží dojezd do přístavního města Assens s historickými budovami a kostelem Panny Marie. Naložení kol a dojezd na ubytování do přístavního města Svendborgu (trhové náměstí, kostel se zvonkohrou).

3. den: Etapa přes most na ostrov Tåsinge s rybářským městečkem Troense s hrázděnými domy a pěkný zámkem Valdemars Slot. Dále na ostrov Langeland s poklidnými vískami a zemědělskými usedlostmi a možností koupání na písečných plážích. Prohlídka největšího města ostrova - Rundkøbingu. Návrat na ubytování. Nebo individuálně možnost výletu trajektem i s koly na půvabný ostrov Ærø, cyklistika pěknou přírodou s malebnými vesnicemi, prohlídka historického města Ærøskøbing.

4. den: Etapa podél jižního pobřeží Fynu do malebného přístavního městečka Faaborg - dlážděné ulice, hrázděné domy, Hodinová věž s výhledem na zátoku (možnost naložení kol). Pokračování k půvabnému zámku a jednomu z nejkrásnějších vodních zámků v Evropě - Egeskov Slot (prohlídka). Naložení kol a dojezd do rodiště Hanse Christiana Andersena - Odense (prohlídka).

5. den: Přejezd autobusem po třetím nejdelším visutém mostě na světě, který spojuje ostrovy Fyn a Sjælland, do Roskilde (UNESCO). Hlavní dominantou města je dvojice věží cihlové katedrály, která je místem odpočinku dánských panovníků. Možnost prohlídky nebo návštěvy Muzea vikingských lodí. Etapa na východ ostrova a podél pobřeží dojezd do Kodaně. Prohlídka města, projížďka lodí po kanálech, při které uvidíte nejatraktivnější části hlavního města, včetně Královského paláce Amalienborgu. 

6.-7. den: Etapa přes historické centrum Kodaně podél pobřeží na sever, bukové lesy a parky, typická přístavní městečka s plážemi. Dojezd do Helsingøru, prohlídka působivého mohutně opevněného zámku Kronborg, kam Shakespeare umístil děj Hamleta. Naložení kol, přejezd do Gedseru a večerním trajektem do Rostocku, noční přejezd Německa s příjezdem do Hradce Králové ráno. 

Ubytování

4x v ubytovnách (2x Svendborg, 1x Odense, 1x Kodaň), 4lůžkové pokoje s příslušenstvím

Stravování

4x snídaně

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, trajekt Gedser - Rostock, průvodce, komplexní pojištění léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

Norsko
28.6.2024 - 12 dní
26 940 Kč
 (CK Kudrna)

Ostrovy za polárním kruhem na kole

Norsko
5.7.2024 - 17 dní
47 800 Kč
 (CK Extrem Tour)

Dánsko na kole

Dánsko
13.7.2024 - 9 dní
14 900 Kč
 (Martin Hájek, CK Kudrna)

Norskem na kole

Norsko
26.7.2024 - 15 dní
29 800 Kč
 (CK Bondo)

Velká skandinávská pouť na kole

Finsko, Norsko, Švédsko
1.8.2025 - 17 dní
56 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol