Aktivní dovolená pro celou rodinu

Toskánsko a Elba na kole

Termín: 08.06.2018 - 14.06.2018, 7 dní
Cena od: 8 990 Kč

Foto: CK Mamut tour

Siena - Poggibonsi - Colle di Val d'Elsa - San Gimignano - Certaldo - Suvereto - Sassetta - Castagneta - Bolgheri - Elba - Rio Marina - Porto Azzurro - Capoliveri - Portoferraio…

Trasy vedou převážně po méně frekventovaných asfaltových a šotolinových cestách. Čtyřikrát je dojezd do hotelu naplánován v sedle bicyklu. Etapy lze po dohodě s průvodcem obvykle zkrátit či prodloužit. Doporučujeme treková, event. horská kola.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách. Noční přejezd.

2. den: Návštěva SIENY (UNESCO) - středověké perly Toskánska s úzkými uličkami a skvostnými památkami gotické architektury (dóm, Piazza del Campo, Palazzo Publico…). Cykloturistika typickou toskánskou krajinou, vyhlášenou vinařskou oblastí Chianti až na ubytování do POGGIBONSI (celkem cca 36 km). Doporučujeme absolvovat zajížďku ke skvostné středověké opevněné vesničce Monteriggioni a zpět (celkem 12 km). Nocleh v Poggibonsi.

3. den: Přejezd busem do hradbami obehnaného SAN GIMIGNANA (UNESCO), jednoho z nejatraktivnějších míst této části Itálie s okouzlující atmosférou a nezaměnitelnou siluetou majestátných rodových věží. Etapa povede přes starověké CERTALDO a charakteristickým toskánským venkovem s osamocenými statky, olivovými háji a vinohrady. Individuální dojezd na ubytování v Poggibonsi (celkem cca 40 km). Cyklističtí nenasytové se mohou v podvečer projet na kole z místa ubytování po luxusní cyklostezce vedoucí po bývalém železničním svršku do historického města COLLE DI VAL D´ELSA s pozoruhodně zachovaným historickým jádrem tvořeným labyrintem uliček a tunelů (celkem cca 18 km po asfaltu nebo jemné šotolině). Nocleh.

4. den: Prohlídka starobylé VOLTERRY, města alabastru zbudovaného na skalnaté plošině obehnané dvojitým prstencem hradeb. Výlet atraktivní zvlněnou krajinou přes vesničky GUARDISTALLO a MONTESCUDAIO do přímořského letoviska MARINA DI BIBBONA (celkem cca 30 - 60 km). Odpočinek u moře. Ubytování v Marina di Bibbona.

5. den: Prohlídka pitoreskního opevněného městečka SUVERETO s půvabnou kamennou zástavbou. Vyjížďka pozvolna stoupající silnící do romantické vesnice SASSETTA rozkládající se na skalním ostrohu uprostřed lesů. Pokračování po starých etruských stezkách mezi vinohrady (možnost degustace vín) z CASTAGNETA, přes BOLGHERI až do Marina di Bibbona (celkem cca 45 km). Koupání. Nocleh.

6. den: Celodenní fakultativní výlet na ELBU. Z přístavu RIO MARINA na kole po silnici do vyhledávaného turistického střediska PORTO AZZURRO s příjemnými kavárničkami a obchůdky na nábřeží. Odpočinek v malebném městečku CAPOLIVERI (170 m) s nádhernými vyhlídkami. Pohodová okružní jízda okolo hory Calamita vedoucí panenskou přírodou s piniovými háji a neskutečnými pohledy na bílé pláže i tyrkysově zbarvené moře. Ukončení etapy v PORTOFERRAIU proslulém nedobrovolným pobytem Napoleona Bonaparta (celkem cca 55 km). Návrat na pevninu. Noční přejezd.

7. den: Příjezd v poledních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet) včetně přepravy kol
  • 4x ubytování v hotelu*** (2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x snídani, 2x večeři
  • pobytovou taxu
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Beroun, Karlovy Vary, Plzeň, Praha, Rakovník

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extrem Tour)
13 990 Kč
 (CK Victoria)

Napoleonův ostrov Elba na kole

Itálie
5.5.2024 - 8 dní
9 990 Kč
 (CK Extrem Tour)

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

Itálie
17.5.2024 - 10 dní
14 990 Kč 12 990 Kč
 (CK Bondo)

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

Itálie
31.5.2024 - 10 dní
19 640 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol