Aktivní dovolená pro celou rodinu

Holandsko – země větrných mlýnů, sýrů a grachtů

Termín: 23.07.2017 - 30.07.2017, 8 dní
Cena od: 9 500 Kč

Foto: CK Victoria

Pohodová hvězdicová cykloturistika nádherným holandským venkovem s ochutnávkou sýrů, prohlídkou starobylých městeček i živých turistických center.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Brna ve 20 hod., z Prahy 22.45 hod. (ostatní odjezdová místa viz tabulka). Noční přejezd přes Německo.

2. den: Dopoledne příjezd do Utrechtu, prohlídka centra města. Na kole holandským venkovem přes MontfoortOudewater a Haastrecht do města sýrů, Goudy. Prohlídka historického centra (radnice, nejdelší holandská katedrála). Ubytování. (Na kole 59 km.)

3. den: Autobusem přejezd do moderního města Almere. Po prohlídce centra po hrázi nebo vnitrozemím do Lelystadu (moderní mladé město postavené na vysušeném poldru, 5 m pod hladinou Severního moře; Muzeum poldrů a Námořní muzeum a loděnice Batavia-Werf). Po další hrázi, oddělující před časem moře od uměle vytvořeného sladkovodního jezera přijedeme do města Enkhuizen (do vybudování hráze byl významný rybářský přístav; centrum se strážní věží Drommedaris). Autobusem návrat do hotelu. (Na kole 55 km.) Alternativně okruh z Goudy s využitím přívozů přes Krimpen Kinderdijk se skanzenem větrných mlýnů. (Na kole až 70 km.)

4. den: Autobusem do města Edam. Po prohlídce centra města a krátké zastávce v sýrové farmě na kole přes pobřežní město Volendam (rybí speciality), Monnickendam (možnost odbočit do stylového přístavu v městečku Marken, též rybí speciality), Uitdam Zaanstad do skanzenu větrných mlýnů Zaanse Schans. Po prohlídce
a nákupu sýrů odjezd autobusem do místa ubytování.

5. den: Autobusem do města porcelánu, Delft. Po prohlídce historického centra (katedrály, náměstí, prodejny porcelánu, prodejna sýrů) na kole po cyklostezce holandským venkovem do města Schiedam. Po prohlídce historického centra (starý přístav, náměstí s radnicí, vodní kanály) pokračujeme do Rotterdamu (jednoho z nejzničenějších měst za 2. svět. války, dnes hlavního obchodního centra Holandska; druhý největší přístav na světě; nejvyšší budova Beneluxu Maastoren – 165 m, vyhlídková věž Euromaast – 185 m). Z města odjedeme po cyklostezce poklidným venkovem mezi kanály a pastvinami přes Oud Verlaat a Moerkapelle do místa ubytování.(Na kole 60 km bez zajížděk do center měst.)

6. den: Autobusem do městečka Bloemendaal. Na kole pobřežními dunami přes Zandvoort (bývalý závodní okruh F1), přímořské letovisko Noordwijk aan ZeeKatwijk aan Zee, možnost odbočit do města Leiden (nejstarší a nejvýznamější univerzita v zemi, město na starém rameni Rýna s atraktivním centrem). Kolem přírodní nádrže (s možností koupání) se vrátíme do pobřežních dun. Projedeme lázeňským přímořským letoviskem Scheveningen (hotely, casina a lázeňské domy, akvárium Sea Life) do Haagu (historické centrum – Binnenhof, sídlo vlády a parlamentu; radnice; Madurodam – Holandsko v miniaturách). Po prohlídce busem nebo bez prohlídky Madurodamu na kole do místa ubytování. (Na kole 60 km, zajížďka do Leidenu a centra Haagu +15 km, na kole až do Goudy +32 km.)

7. den: Ukončení pobytu. Autobusem do hlavního města – Amsterdamu. Na kole po cyklostezkách možnost projet centrum města (Rijksmuseum; hlavní třída Damark; náměstí Dam s Muzeem Madame TussaudsMuzeum Vincenta van Gogha). Alternativně možnost po cyklostezkách zajet do města Haarlem s krásným náměstím s trhy a zpět do Amsterdamu. Poté na kole po cyklostezce kolem kanálu přes Muiden (zámek) do města Naarden (Muzeum a mauzoleum J. A. Komenského). (Na kole 25 km bez zajížděk do center Amsterdamu Naardenu, Haarlem + 30km/1cesta.) Odjezd do ČR.

8. den: Návrat do Prahy dopoledne, do Brna okolo poledne.

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh se snídaní v hotelu u města Gouda
  • dopravu lux. autobusem z Brna
  • přepravu jízdních kol v cyklovleku
  • služby sportovního instruktora CK, infomateriál
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

vstupné v rámci fakultativního programu:

  • přívozy do 1 €/os. s kolem
  • Kinderdijk – přístupná expozice větrného mlýna 7 €/os
  • Madurodam 16,50 €/os
  • věž Euromaast 11 €/os
  • Muzeum a mauzoleum J. A. Komenského v Naardenu 5 €/os
  • Zaanse Schans (větrné mlýny) – vstup do areálu zdarma,
  • platí se pouze jednotlivé atrakce (mlýny atd.) 5–7 €/os. 1 vstup)

Nástupní místa

Brno, Praha, další nástupní místa za příplatek

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)
17 840 Kč
 (CK Frčíme)

Belgie na lodi a na kole

Belgie
12.7.2024 - 10 dní
29 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
25.7.2024 - 10 dní
22 900 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
1.8.2024 - 10 dní
22 900 Kč
 (CK Frčíme)

Severní Holandsko na lodi a na kole

Nizozemsko
8.8.2024 - 10 dní
24 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol