Aktivní dovolená pro celou rodinu

Alpský cyklotýden – to nejlepší z Taurské a Ennské cyklostezky

Termín: 05.06.2017 - 11.06.2017, 7 dní
Cena od: 14 900 Kč13 950 Kč

Foto: CK Victoria

Hvězdicová cykloturistika s podporou autobusu v oblasti Vysokých Taur, ve Vápencových Alpách, v údolích řek Enns a Salzach. Výjezd lanovkou na ledovec Dachstein. Možnost pěší turistiky a návštěva termálů v Kaprunu.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Brna v 0.30 hod. (ostatní odjezd. místa viz tab.), noční přejezd do Rakouska. Na kole okruh zvlněnou krajinou po cyklostezce od jezera ve St. Ulrichu přes Hochfilzen, lyžařské středisko Leogang, Saalfelden a Maria Alm do Zell am See u jezera Zellersee. Ubytování. (Na kole 23-57 km.)

2. den: Autobusem do Krimmlu, celodenní pohodová pěší turistika kolem Krimmelských vodopádů a údolím k horské Tauernské chatě (další vodopád, občerstvení), ležící na bývalé obchodní stezce. K chatě lze vyjet i na kole (8 km/1 cesta). Případně pouze pěší vycházka k vodopádům a poté na kole z Krimmlu údolím řeky Salzach přes městečka Neukirchen, Bramberg (muzeum smaragdů a skanzen), Mittersill, Uttendorf a Kaprun (hrad), návrat do Zell am See. (Na kole 51-78 km, lze prodloužit o výjezd k Tauernské chatě.) Po večeři návštěva termálů + wellness v Kaprunu (na kole 7 km, při min. 50% účasti autobusem CK.)

3. den: Výjezd autobusem po vysokohorské Grossglocknerstrasse do sedla Fuschertörl (2.430 m n.m.). Odtud lze na kole pokračovat na Edelweißspitze (2 km stoupání) s jedinečnými výhledy na Grossglockner a Dachstein. Odtud dlouhý sjezd na kole do údolí a dále po rovině přes Fusch do Brucku. Po Taurské cyklostezce údolím řeky Salzach pokračujeme přes Taxenbach a Schwarzach k soutěsce Liechtensteinklamm. (Na kole 57 km.) Prohlídka, přejezd busem do Schladmingu. Ubytování.

4. den: Autobusem do lyžařské oblasti Flachau. S výhledy na Nízké Taury sjedeme přes Altenmarkt do opevněného města Radstadt. Trasu zakončíme ve Schladmingu. Odpoledne možnost výjezdu lanovkou na Planai (1.894 m n.m.) a pak sjezd do Schladmingu, event. návštěva bazénu. (Na kole 50 km, možno i více +14-18 km sjezd z Planai dle varianty.)

5. den: Po cyklostezce podél řeky Enns přes Haus k soutěsce (vstup zdarma) a zřícenině hradu ve Wörschachu, ev. vystoupáme z údolí ke kaňonu přehrady na řece Salza, přes Bad Mitterndorf sjezd k zámku Trautenfels (možnost prohlídky zdarma). Etapu ukončíme prohlídkou soutěsky ve Wörschachu. (Na kole 50-72 km.)

6. den: Autobusem k lanovce na Dachstein (2.995 m n.m.), možnost vyjet až do výšky 2.700 m, procházka po ledovci s návštěvou Ledového paláce s přístupem po nové vyhlídkové visuté lávce, sjezd lanovkou zpět. Na kole sjezd do Schladmingu přes Ramsau (bazén). Odpoledne možnost návštěvy bazénu ve Schladmingu. Případně od lanovky autobusem až do údolí Untertal. Zde nádherná pěší túra soutěskou od vodopádů Riesachfällen (visutá lávka, žebříky) k horskému jezeru Riesachsee (1.338 m n. m., salaš s občerstvením). Na kole nebo autobusem do Schladmingu. (Na kole dopoledne 18-49 km, odpoledne 0-30 km, event. možnost pěší turistiky.)

7. den: Autobusem přes Admont (věhlasný klášter s návštěvou největší klášterní knihovny na světě) a soutěskou národního parku Gesäuse se přesuneme do oblasti Vápencových Alp, 26-km jízda z kopce po tělese zrušené lesní železnice s tunely. Dále zvlněnou krajinou přes Losenstein (hrad) do historického Steyru na soutoku řek Steyr a Enns, klášter Garsten. (Na kole 26-54 km, centrum Steyru +3 km.) Odjezd do ČR, návrat do Brna v nočních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 2x nocleh s polopenzí v mládežnickém penzionu JHA v Zell am See u jezera
  • 4x nocleh s polopenzí v kvalitním hotelu JUFA ve Schladmingu
  • dopravu lux. autobusem z Brna
  • přepravu jízdních kol v cyklovleku
  • služby sportovního instruktora CK, infomateriál
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • vstupné v rámci fakultativního programu:
    soutěska Liechtensteinklamm 5 €
    Krimmelský vodopád 3 €
    Muzeum smaragdů + skanzen v Brambergu 7 €
    termály v Kaprunu 3 hod. 19,50 €
    mýto na Grossglocknerské silnici 6 €, případně doplatek do nejnižší sazby mýtného při malém počtu účastníků; soutěska Wörschachklamm 4 €
    lanovka na Planai 18 €
    lanovka na Dachstein 37 €
  • V případě platnosti stejných podmínek jako v r. 2016, lanovky, soutěska Wörschachklamm, bazény ve Schladmingu a v Ramsau (omezená délka vstupu), zámek Trautenfels, klášter Admont zdarma díky turistické kartě Sommercard.

Nástupní místa

Brno, svoz do Brna na několika trasách (za příplatek podle nástupního místa)

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol