Aktivní dovolená pro celou rodinu

Pěší turistika v Lechtalských Alpách – Silvretta – Ratikön

Termín: 21.06.2017 - 27.06.2017, 7 dní
Cena od: 7 990 Kč7 790 Kč

Formarinsee
Formarinsee
Foto: CK Mamut tour

Kopssee - Silvretta Hochalpenstrasse - Paznauntal - Lech - Formarinsee - Spullersee - Warth - Hochtannbergpass - Ratikön - Lünersee - Rellstal

Program zájezdu

1. den: Odjezd v pozdních večerních hodinách. Noční přejezd.

2. den: Turistika od přehrady KOPSSEE (1 809) úbočím hory Versalspitze, po cestě vedoucí podél jezírka Wiegensee až k horní stanici lanovky Tafamuntbahn. Náročnější varianta vede z přehrady severně od Versalspitze přes Jöchli (2 405). Odpoledne panoramatická jízda nekonečnými serpentinami vysokohorské silnice SILVRETTA HOCHALPENSTRASSE. Zastávka v nejvyšším bodě se stejnojmenným jezerem - procházka podél vody. Průjezd atraktivním údolím PAZNAUNTAL se známi lyžařskými středisky Galtür a Ischgl. Ubytování.

3. den: Cca 30 km přejezd busem CK do mondénního lyžařského střediska LECH. Výjezd lanovkou Rütikopfbahn do nadmořské výšky 2 350 m. Absolvování turistického okruhu okolo Rüfispitze s možností odpočinku na chatě Stuttgarter Hütte (2 310) a úžasnými výhledy. Lehčí trasa povede úbočím po části místní turistické magistrály nazývané Zelený prstenec až do Zürsu (1 717). Návrat na ubytování.

4. den: Přesun místním busem z Lechu k jezeru FORMARINSEE (1 789) - přírodnímu skvostu se zeleno-modrou vodou považovanému za nejkrásnější místo v Rakousku. Zdatnější turisté mohou absolvovat 15 km okruh okolo hory Rote Wand s možností občerstvení na chatě Laguzstüble v polovině trasy. Pohodová varianta povede přes Freiburger Hütte (1 931) a přes tzv. kamenné moře k dalšímu okouzlujícímu jezeru SPULLERSEE (cca 10 km, převýšení 500 m). Návrat na ubytování.

5. den: Přejezd autokarem CK do turistického střediska WARTH. Výjezd lanovkou Steffisalp. Nádherná okružní túra okolo Karhornu přes Aufendsattel (1 710) a podél malebných jezírek Korbersee a Kalbelesee do průsmyku HOCHTANNBERGPASS (1 676). Možnost pokračování zpět do Warthu. Návrat na ubytování.

6. den: Přesun busem CK do oblasti RATIKÖN, ke spodní stanici lanové dráhy vedoucí k magickému jezeru LÜNERSEE (1 970). Přechod po rakousko-švýcarském pomezí ve stínu horských štítů vypínajících se přes 2 800 m vysoko k chatě Lindauer Hütte a dále k horní stanici lanové dráhy Golmerbahn. Lehčí verze povede od jezera Lünersee údolím RELLSTAL, kde se v létě pase až 500 hlavé stádo dobytka. Noční přejezd.

7. den: Příjezd v ranních hodinách

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet)
  • 4x ubytování v gatshofu Grissemann*** ve vesničce Flirsch, cca 10 km od střediska St. Anton in Arlberg (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky, SAT-TV a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x polopenzi (snídaně: bufet; večeře: 3 chodové menu)
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena zahrnuje

  • cestovní pojištění
  • doporučená částka na lanovky, místní busy a mýto: cca 70 €

Nástupní místa

Beroun, Plzeň, Praha, Roztoky u Prahy, Sedlec

Podobné zájezdy

 (CK Kudrna)

Švýcarsko – Engadin na kole i pěšky

Švýcarsko
28.7.2024 - 8 dní
14 100 Kč
 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol